Επιστολή Γλέζου σε Μεϊμαράκη για τις γερμανικές αποζημιώσεις

21:10 5/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, ο Μανώλης Γλέζος.«Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα», τονίζει ο κ. Γλέζος και υπενθυμίζει ότι «στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών
Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές.

Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί ακόμα Βουλευτές (αναφέρει τον Πρ. Παυλόπουλο και την Σ. Βούλτεψη από τη ΝΔ) και ότι σχετική επιστολή έχει αποστείλει και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας.

«Καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δε γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και να υποβάλει πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.
Keywords
Τυχαία Θέματα