Τις δικές της προτάσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ

15:18 5/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
«Η μεταρρύθμιση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα. Όμως, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της
παρουσίασης των θέσεων του κόμματός του για την πρωτοβάθμια Υγεία και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ, για το οποίο, όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη και θα το καταψηφίσει στη Βουλή.«Η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί σχέδιο, σαφήνεια προβλέψεων, μεταβατικά βήματα, συζητήσεις ουσίας και συνθετική ανεύρεση συναινέσεων. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Το Υπουργείο προτάσσει τη διαθεσιμότητα 8.500 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σπέρνοντας την ανασφάλεια και τη δυσπιστία», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα πρέπει να καταστεί σκέλος του συστήματος υγείας με υψηλή ποιότητα και κύρος, που καλύπτει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης ή επαγγέλματος.

Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, το μέλος της ΕΕ και υπεύθυνος για τα θέματα υγείας του κόμματος Γρηγόρης Καραγρηγορίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μιχαηλίδης και το μέλος του τομέα Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, παρουσίασαν τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας και εξήγησαν γιατί θα καταψηφίσει το κόμμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. «Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές», τόνισαν.

«Θεωρούμε ότι στο επίκεντρο του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας πρέπει να τεθεί η ομάδα υγείας και οικογενειακής ιατρικής, με μικρό αριθμό γιατρών γενικών ειδικοτήτων, νοσηλευτών/τριών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργία Κέντρων Υγείας που παρέχουν κυρίως υπηρεσίες ιατρικών ειδικοτήτων και εξασφαλίζουν 24ωρη πρωτοβάθμια κάλυψη σε τοπικό επίπεδο», υπογράμμισαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Keywords
Τυχαία Θέματα