Επίσημη "πρώτη" σήμερα για "Το Ποτάμι" του Σ. Θεοδωράκη

16:27 4/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο που θα δημιουργηθεί από την κοινωνία και θα βάλει μπροστά την ελληνική παραγωγική μηχανή σε όλους τους τομείς, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας σήμερα τις βασικές αρχές του κινήματος «Το Ποτάμι». Δεν ξέρουμε - τόνισε - αν θα είναι όλα επαναστατικά στο Ποτάμι, αλλά σίγουρα θα είναι όλα διαφορετικά.

Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το μνημόνιο και εάν έπρεπε να μπούμε
στο μνημόνιο, δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που δεν μπορούσε να το λύσει μόνη της, έπρεπε να βοηθηθεί. Εγιναν όμως λάθος χειρισμοί, πρόσθεσε.

Ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά ως συνδημιουργοί και όχι ως επαίτες.

Απέφυγε να χαρακτηρίσει το κίνημά του αριστερό ή κεντροαριστερό, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή παίρνουμε ιδέες και από την αριστερά και από την φιλελεύθερη παράταξη, με στόχο τη συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα είναι υπέρ των πολιτών.

Επέρριψε ευθύνες για την υπάρχουσα κατάσταση στους πολιτικούς που μέχρι τώρα κυβέρνησαν τον τόπο και αναφερόμενος στις αλλαγές που προτείνει για το πολιτικό σύστημα, ανέφερε δικαίωμα και στο εκλέγεσθαι από τα 18 έτη, εκλογές αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια καθώς και μικρότερη Βουλή.

Το ευρωψηφοδελτιο βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα συμμετέχουν πολίτες απ΄ όλες τις επαγγελματικές ομάδες, ενώ ο κ.Θεοδωράκης σημείωσε ότι οι συνεργασίες στο ευρωκοινοβούλιο θα προκύψουν μόνο με αυτούς που θα θέσουν επί τάπητος τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα