Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το νέο κύμα προσφύγων

21:21 20/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν, καθώς Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία διήρκεσε μισή ώρα.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα

στις εστίες τους

Η ανατροπή στο Αφγανιστάν και η ανθρωπιστική κρίση που ξέσπασε έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας. Η Αθήνα είναι σε επαγρύπνηση για την αποτροπή νέας προσφυγικής ροής. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας για το φλέγον θέμα, ώστε να αποφευχθεί νέα εργαλοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα.

Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τις πολλαπλές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το νέο κύμα προσφύγων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα