Εξερευνήσεις με τον Στηβ Μπάκσαλ | Χαμένος κόσμος

21:16 20/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Στιβ και μια ομάδα αναρριχητών και ειδικών στην επιβίωση στη ζούγκλα κατευθύνονται στο αρχαίο τοπίο της Ασπίδας της Γουιάνας.

Αυτός ο αχανής άγριος τόπος με παρθένα δάση και πανύψηλα υψίπεδα είναι ένα από τα πιο απρόσιτα εδάφη στον πλανήτη. Οι πρώτοι εξερευνητές ήρθαν εδώ αναζητώντας χρυσό, αλλά αποστολή του Στιβ είναι να ανακαλύψει την αφθονία της άγριας ζωής και των φυσικών θαυμάτων.
Η αποστολή ξεκινά ένα χιλιόμετρο πάνω από τη ζούγκλα,

με τον Στιβ και το ελικόπτερο της ομάδας στην κορυφή ενός υψίπεδου. Κάνουν κατάβαση από έναν εκπληκτικό καταρράκτη και φτάνουν σε ένα ανεξερεύνητο φαράγγι όπου ανακαλύπτουν κολιμπρί, γιγαντιαίες πεταλούδες και μια τρομακτική δηλητηριώδη σαρανταποδαρούσα. Το ταξίδι στο άγνωστο γίνεται επικίνδυνο όταν η ομάδα παραλίγο να χτυπηθεί από ένα βράχο. Ο Στιβ καλεί τα ελικόπτερα για να συνεχίσουν την εξερεύνηση στα δάση των πεδιάδων.
Πριν προχωρήσει ο Στιβ, θέλει να διερευνήσει κάποιες αναφορές σχετικά με την επιστροφή των χρυσωρύχων σε αυτά τα δάση. Με τη βοήθεια των ντόπιων, η ομάδα μπαίνει στον επικίνδυνο κόσμο της παράνομης εξόρυξης χρυσού και συναντά τους σύγχρονους χρυσοθήρες. Ο Στιβ ανακαλύπτει ότι αυτός ο νέος πυρετός του χρυσού έχει δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις στα γύρω δάση.
Τελική φάση της αποστολής είναι η διείσδυση ακόμη πιο βαθιά στο δάσος, όπου δεν έχει περπατήσει κανείς πριν. Ο Στιβ διαπιστώνει ιδίοις όμμασι γιατί αυτή η ζούγκλα θεωρείται ανεκτίμητη, καθώς συναντά ζώα που δεν έχουν δει ποτέ
ανθρώπους και δε φοβούνται. Αλλά αυτή η ζούγκλα είναι επίσης γεμάτη με θανατηφόρα ζώα και ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι από τα ποτάμια που είναι γεμάτα με καϊμάν, δηλητηριώδη σαλάχια και τα μεγαλύτερα πιράνχας του κόσμου. Δεν καταφέρνουν να φύγουν όλοι αλώβητοι. Όταν ο γιατρός της αποστολής τραυματίζεται, ο Στιβ και η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Παραγωγή: A True To Nature Limited Production for BBC/DAVE, UKTV.

(Διαθέσιμο έως 27/08/2021)



Το άρθρο Εξερευνήσεις με τον Στηβ Μπάκσαλ | Χαμένος| Χαμένος κόσμος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα