Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το εορταστικό τριήμερο

11:20 15/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Επίσης, ενισχύεται η αστυνόμευση στους δρόμους των αστικών κέντρων για την πρόληψη κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών.Ισχυρή θα είναι η αστυνόμευση σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα,
ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. Θα γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους, όπου χρειάζεται, ενώ ειδικά συνεργεία με συμβατικά αυτοκίνητα θα διεξάγουν ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις
Για τη διευκόλυνση των οδηγών απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά δίκτυα ως εξής:
-Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εξόδου από 08:00 έως 13:00.-Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00.
Όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρχει συνεχώς αυξημένη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς, αγορές κ.λπ., ενώ ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα επιτήρησης θα λαμβάνονται γύρω από τράπεζες, μεγάλα καταστήματα, βενζινάδικα, κ.λπ.
Παράλληλα, ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων κα βεγγαλικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα