Επετειακή εκδήλωση για τα 125 χρόνια του Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης (video)

13:39 22/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

125 χρόνια πέρασαν απο την πρώτη μέρα λειτουργίας του ιστορικού Ζωγραφείου Λυκείου της Πόλης και η επέτειος αυτή γιορτάστηκε με μία μοναδική βραδιά, στην οποία η τζαζ διασκευή για πιάνο του Ζορμπά ενθουσίασε το κοινό, στην κατάμεστη αίθουσα.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα της διασκευής του Ζορμπά, το διάσημο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, από τον σύγχρονο Ρώσο συνθέτη Vladimir Titov, γιόρτασε χθες τα 125 χρόνια από την ίδρυσή του το ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.

Ο γνωστός πιανίστας και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ «Ευμέλεια» του Βόλου,

Ντίνος Μαστρογιάννης, ήταν ο εκτελεστής της νέας διασκευής για πιάνο σε μορφή τζάζ του Ζορμπά, που το παρουσίασε σε ένα πυκνό, ενθουσιώδες και γεμάτο συγκίνηση ακροατήριο από μαθητές, γονείς, πολλούς αποφοίτους και φίλους του Ζωγραφείου, Έλληνες της Πόλης αλλά και Έλληνες που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα για να απολαύσουν την εκδήλωση, και να γιορτάσουν μαζί την επέτειο του περίφημου σχολείου που βρίσκεται στη παλιά ελληνική γειτονιά του Πέρα.

Ανάμεσά τους είδαμε και την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Μαζί με τον Ντίνο Μαστρογιάννη και η Ελβετίδα βιολονίστα Σολβέιγκ Wilding που συνόδευσε τον Ντίνο Μαστρογιάννη στην υπέροχη 2η Σονατίνα για Βιολί και Πιάνο του Μίκη Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα