Επανάσταση στη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων. Ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα

11:36 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από το 2000 και μετά έχει συντελεστεί μια επανάσταση στη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων με τα οποία διαγνώσκονται όλο και περισσότεροι ασθενείς τα τελευταία χρόνια.

Τόσο τα φάρμακα όσο και η εξέλιξη της ιατρικής γνώσης πάνω στο αντικείμενο έχουν ως αποτέλεσμα πλέον «να μην βλέπουμε κάνενα περιστατικό στην προχωρημένη και τελική μορφή του που είναι η καθήλωση σε αναπηρική καρέκλα» επισημαίνει η Χριστίνα Κατσιάρη, Επικ.Καθηγήτρια Ρευματολογίας στην Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Λάρισας, η κα Κατσιάρη τόνισε ότι τα ρευματικά νοσήματα είναι πάρα πολλά, με πιο γνωστό ίσως την ρευματοειδή αρθρίτριδα. Σε κάθε περίπτωση ο πόνος σε κάποια άρθρωση ή το άσπρισμα των δαχτύλων είναι ένδειξη για επίσκεψη στον ρευματολόγο. Όμως, τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν και θα πρέπειο γενικός ιατρός, ο παθολόγος και ο ορθοπεδικός να έχουν ευρεία ιατρική γνώση για να παραπέμψουν το περιστατικό.
Σύμφωνα με την Χριστίνα Κατσιάρη, τα ρευματικά νοσήματα δεν έχουν προτίμηση σε φύλλο και ηλικία, αλλά εμφανίζονται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες ακόμη και από τη βρεφική ηλικία.
Περισσότερα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα με θέμα «Ρευματικά νοσήματα. Διάγνωση-θεραπευτική αντιμετώπιση, ανεπιθύμητες ενέργειες, κίτρινη κάρτα» που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) την Κυριακή 2 Απριλίου 2017και ώρες 10:30 – 13:30 στο ξενοδοχείο « Larisa Imperial».

Ομιλητές στην εκδήλωση την οποία θα συντονίσει ο κος Λάζαρος Σακκάς, θα είναι:
•Ο κος Λάζαρος Σακκάς, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας. Τμήμα Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ελ.Ε.ΑΝ.Α.
•Η κα Χριστίνα Κατσιάρη, Επικ. Καθηγήτρια Ρευματολογίας, Ρευματολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Λάρισας
•Ο κος Δημήτριος Κούβελας,Ειδικός Γενικής Ιατρικής, Καθηγητής και Δ/ντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Α.Π.Θ. , Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τη σχετικές απαντήσεις.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα