ΕΟΑΣΚ: Κάλεσμα για το Κιλελέρ και για το αυριανό συλλαλητήριο για την υγεία

13:51 12/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, στη διάρκεια της οποίας κάλεσαν τους αγροκτηνοτρόφους, αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα του νομού να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Κιλελέρ. Το ραντεβού για το νομό Καρδίτσας δίδεται στις 10.15 το πρωί της Κυριακής στην Ιτέα, ενώ λεωφορείο θα ξεκινήσει από τις Καρδίτσα στις 10 το πρωί. Επίσης τα μέλη της ΕΟΑΣΚ κάλεσαν τους αγροκτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά

στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας το οποίο διοργανώνεται από φορείς και σωματεία του νομού.
Αρχικά, επισημάνθηκε ότι το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν 109 χρόνια παραμένει επίκαιρο και το Κιλελέρ αποτελεί φάρο κ οδηγό της δράσης των αγροτών. Τότε οι κολίγοι αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη τους, που ηταν υπόθεση χρόνων και όχι ενός μόνο αγώνα, και τη θυσία τους, κατάφεραν μετά απο χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε αγώνας, δεν πηγε χαμένος τόνισε ο Γενικός Γραμματές της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας για να συμπληρώσει ότι «σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους «τσιφιλικάδες», τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ορμούν να αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την αδιάλλακτη στάση της, έδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής και της ΚΑΠ της Ε.Ε. «. Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε την ικανοποίηση των δίκαιων, ζωτικής σημασίας αιτημάτων επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροκτηνοτρόφων που τέθηκαν και στην τελευταία κινητοποίηση που έγινε από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, επειδή η πολιτική της βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντά των αγροτών. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και άλλων κυβερνήσεων, ειναι κόντρα στις ανάγκες των αγροτών, επειδή ακριβώς στοχεύει στη διασφάλιση και αύξηση των κερδών των εμποροβιομήχανων και των τραπεζιτών. «Αν για παράδειγμα ικανοποιηθεί το αίτημα για αύξηση της τιμής στο βαμβάκι που έχουμε, θα πέσουν τα κέρδη των εκκοκκιστών», υπογράμμισε ο κ. Τζέλλας, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα. Εάν, είπε, ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, θα μειωθούν τα κέρδη των βιομήχανων που έχουν στα χέρια τους τα αγροτικά εφόδια, αλλά και τα έσοδα που συγκεντρώνονται στον κρατικό «κορβανά» από την υψηλή φορολογία στο πετρέλαιο, το πανάκριβο αγροτικό ρεύμα, τον ΦΠΑ. Παράλληλα έγινε αναφορά και στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και για μεθόδευση της δικαστικής δίωξης που εζησαν οι αγρότες στην τελευταία κινητοποίηση, πρωτοφανής, όπως ειπώθηκε, στα συνδικαλιστικά χρονικά.
Τέλος, η ΕΟΑΣΚ παλεύει ενάντια στη μοιρολατρία, στη λογική ότι δε γίνεται τίποτα, μιας και οι αγώνες, ο σωστός προσανατολισμός, η οργάνωση, μπορούν να έχουν αποτελέσματα, όπως έχει δείξει η εμπειρία. «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα