Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Τι δεν είπε στη Λάρισα ο κ. Αποστόλου

19:41 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λόγο για μια ακόμη κυβερνητική φιέστα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα στο πλαίσιο της ανά την Ελλάδα περιοδείας του για να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους στον αφανισμό, κάνει σε μακροσκελή ανακοίνωση της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.
Η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας ασκεί κριτική εκτός από τον υπουργό και στα μέλη της Συντονιστικής

Επιτροπής των Τεμπών για τα οποία αναφέρει ότι «αφού πρώτα μιλούσαν για αγωνιστική υποδοχή του υπουργού δεν πρόλαβαν να την κάνουν προφανώς από την πρεμούρα τους να πιάσουν καλές θέσεις στο Χατζηγιάννειο και να χειροκροτήσουν τον υπουργό».

Όσον αφορά τις εξαγγελίες του υπουργού η Ενωτική Ομοσπονδία αναφέρει ότι η παρουσία του κ. Αποστόλου στη Λάρισα έδωσε «κάποιες αόριστες υποσχέσεις ότι θα ξεκινήσει από τέλος Ιούλη, όχι όμως αν και πότε θα ολοκληρωθεί, η πληρωμή κάποιων από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η σημερινή από αγροπεριβαλλοντολογικά προγράμματα, ενστάσεις, ενισχύσεις, αποζημιώσεις, συνδεδεμένες ενώ τον φόρο στα καύσιμα που χρωστάνε από το β εξάμηνο του 2013 τον παρέπεμψε στις καλένδες. Μίλησε για την αναθεώρηση της ΚΑΠ μοιράζοντας υποσχέσεις για συνδεδεμένη σε μια σειρά προϊόντα και αναδιανομή των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες. Δεν είπε όμως ότι ούτως ή άλλως η ΚΑΠ μειώνει από 40 ως 60% τις ενισχύσεις ως το 2020, ότι όποια αναδιανομή και να κάνει απλά θα αναδιανείμει την φτώχεια ανάμεσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους αφού τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και είναι λίγα.
Δεν είπε τι θα γίνει με τους βοσκότοπους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων και θα χάσουν μέρος της επιδότησης τους ούτε για τον κτηνίατρο εκτροφής που επιβαρύνει τους ίδιους.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης χθες το πρωί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της ΛάρισαςΔεν είπε κουβέντα για τις τεράστιες ζημιές από παγετό, πλημμύρες και χαλάζι στον νομό Λάρισας και σε όλη την Θεσσαλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα