«Ενοχλεί τη δημοτική αρχή η υποψηφιότητα Ι. Αποστολάκη»

03:09 21/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη για το δήμο Βόλου που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με τελευταία εγκωμιαστική αναφορά σε αυτή του Πάνου Σκουρλέτη, ενόχλησε τη δημοτική αρχή που εξέδωσε μία απαξιωτική ανακοίνωση. Απαντώντας η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» μέλος της οποίας είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος Ι. Αποστολάκης, τονίζει ότι η δημοτική αρχή διακατέχεται από «άγχος και αμηχανία» και ότι «η υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη σηματοδοτεί τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας

σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, που θα αποτυπωθεί σ’ ένα νικηφόρο ψηφοδέλτιο, με βασικά χαρακτηριστικά την εμπειρία, τη γνώση και την κινητοποίηση της νέας γενιάς, για να γυρίσει η πόλη σελίδα».

Η ανακοίνωση του δήμου

Συνεχίζοντας την παραδοσιακή πρακτική των διάφορων κομματικών ντήλερ, είχαμε χθες την επίσκεψη Σκουρλέτη για να μας «πασάρει» την πραμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την υποψηφιότητα Αποστολάκη, για τον Δήμο Βόλου.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή φαίνεται (και ευτυχώς δηλαδή) δεν είναι της προτίμησης του Σκουρλέτη γι’ αυτό και με περίσσιο… τακτ συνέστησε στους Βολιώτες να την αλλάξουν με την δική του πρόταση. «Διότι δεν τιμά την αυτοδιοίκηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος που με τη διακυβέρνησή του φτωχοποίησε, εξαθλίωσε και κατέστρεψε ευρύτατα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα και τώρα ξεπουλάει χωρίς την παραμικρή ευαισθησία τα εθνικά μας δίκαια, για να κρατήσει τις καρέκλες του.

Την απάντηση βεβαίως θα την πάρει στις εκλογές του Μαΐου και είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι και αυτή δεν θα είναι της αρεσκείας του. Θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι ο λαός του Βόλου από καιρό έχει πάψει να δέχεται εντολές και υποδείξεις και σίγουρα δεν θα δεχτεί αυτές του κ. Γενικού του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάλι η επιθυμία του να «καμαρώσει» τον κ. Αποστολάκη, Δήμαρχο είναι τόσο έντονη μια λύση του μένει: Να βγάλουν τα τανκς στην Δημητριάδος και την Ιάσονος και να μας διορίσουν τον δήμαρχό τους. Μόνο έτσι…

Η απάντηση της κίνησης «Μαζί για το Βόλο»

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής μόνο άγχος και αμηχανία εκπέμπει για την ίδια και την προοπτική της. Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την πόλη, έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που έμειναν στα συρτάρια χρόνια και ανασύρονται προεκλογικά, θεσμική εκτροπή αναφορικά με τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών οργάνων, είναι μερικά από τα πεπραγμένα της, που επιχειρεί να αποσιωπήσει! Η ένδεια επιχειρημάτων και η προσπάθεια διαχείρισης του αδιεξόδου τους, τους οδηγεί στο να επικρίνουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Ιάσονα Αποστολάκη!

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία τους! Η υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη σηματοδοτεί τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, που θα αποτυπωθεί σ’ ένα νικηφόρο ψηφοδέλτιο, με βασικά χαρακτηριστικά την εμπειρία, τη γνώση και την κινητοποίηση της νέας γενιάς, για να γυρίσει η πόλη σελίδα!

Τέλος, μόνον αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αναφορά τους σε διάθεση επιβολής μέσω αυταρχικών μηχανισμών και τανκ! Η Δημοτική Αρχή που έχει καταλύσει κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατίας να αφήνει υπονοούμενα που ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι τουλάχιστον πρόκληση! Αλλά, κάτι παραπάνω γνωρίζουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο με αυταρχισμό και αποκλεισμούς και κάνουν κοινές εμφανίσεις με νοσταλγούς δικτατορικών καθεστώτων! Γι’ αυτό τους απευθύνουμε την παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάμε για σχοινί»!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα