Χανιά: Σεμινάριο στους αστυνομικούς από τη Φιλοζωική(audio)

12:11 17/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σεμινάριο στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων σχετικά με τη νομοθεσία για τα ζώα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην αίθουσα διαλέξεων του αστυνομικού μεγάρου.
Το σεμινάριο, πραγματοποίησε εξειδικευμένη ομάδα Αστυνομικών με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ηρακλείου Νίκο Χρυσάκη και τους κ. Σπανουδάκη Σταύρο και Βουτυράκη Εμμμανουήλ, Διοικητή και Υποδιοικητή αντίστοιχα του Α.Τ. Αγίου Νικολάου.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προχθές και στο Ρέθυμνο και έχει προγραμματιστεί επίσης να γίνει στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Λυμπινάκης.
Όπως είπε στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη, εδώ και 10 περίπου χρόνια η Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τις ενημερώσεις επί της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα σε όλη την αστυνομική δύναμη των Διευθύνσεων της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Τόνισε, ωστόσο, ότι η τωρινή προσπάθεια της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί για πρώτη φορά η ενημέρωση γίνεται από τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας γεγονός που αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα και καταδεικνύει ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει σε ικανοποιητικό βαθμό πλέον αντιληφθεί τις πολύμορφες πλευρές του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων, που έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και στα Χανιά και όλη την επικράτεια.
Η κ. Μπομπολάκη είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Λυμπινάκη, όπου μετ’ επιτάσεως έθεσε το θέμα των αλλεπάλληλων δηλητηριάσεων πολύ μεγάλου αριθμού αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά και ζήτησε την λήψη ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.
Η Ομοσπονδία για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής προτάσσει βεβαίως την παιδεία και την ενημέρωση ως μέτρα αποτελεσματικής πρόληψης αλλά οι κακοποιήσεις των ζώων αποτελούν αξιόποινες πράξεις, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, ως προβλέπει η νομοθεσία, τόνισε η κ. Μπομπολάκη.
Ακούστε τη συνέντευξη:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα