Ενισχυση για το Οικοτροφείο Ιδρύματος Πατέρα, ζητά ο Δήμος Οινουσσών

12:38 8/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας έχει το Οικοτροφείο Οινουσσών, τόνισε Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση μη λειτουργίας θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο Προϋπολογισμός του Οικοτροφείου ανέρχεται στα 150.000 και μέχρι πριν δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας

ενίσχυε με 60.000 περίπου ΕΥΡΩ.
Παράλληλα o Δήμαρχος Οινουσσών επισήμανε ότι η νέα γενιά εφοπλιστών δεν ενισχύει όπως το παρελθόν το νησί. Ενώ ειδικά το Οικοτροφείο, που από το 1972 στηρίζεται από το Ίδρυμα Πατέρα, δεν το θεωρούν ηθική τους υποχρέωση να διατηρηθεί αφού ανήκει στο εν λόγω Ιδρυμα που σήμερα όμως δεν καταφέρνει να το συντηρήσει.

Να σημειωθεί ότι Το Πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο φιλοξενεί ετησίως 20 με 25 οικότροφους μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, στους οποίου παρέχεται σίτιση και διαμονή καθώς και φροντίδα και υπηρεσίες ποιότητας ώστε να επιδίδονται απερίσπαστα και με τις καλύτερες συνθήκες στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
Στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν επίσης σε αυτό καθηγητές καθώς και ο εκάστοτε αγροτικός γιατρός του νησιού, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων στο νησί.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα