Ενημερώθηκαν οι γονείς για τις τάξεις των ΔΥΕΠ

03:05 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δώδεκα προσφυγόπουλα θα ξεκινήσουν τελικά τα μαθήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου την Τετάρτη το μεσημέρι.

Οι αντιδράσεις των γονέων συνεχίζονται ενώ το μεσημέρι της Τρίτης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου πόλεως Σάμου και του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος βρέθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις τάξεις των ΔΥΕΠ που θα λειτουργήσουν στα δύο σχολεία. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν τις ενστάσεις τους

σχετικά με τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών στο ΚΥΤ Σάμου.

Στη συνάντηση με τους Συλλόγους εκτός από την Δντρια Α΄Βαθμιας Εκπαίδευσης τον Δντή Β΄Βαθμιας Εκπαίδευσης, βρέθηκαν και εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι του προγράμματος, αλλά και η κα Βασιλική Κατριβάνου, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.

«πέρυσι το υπουργείο Παιδείας έβαλε στα σχολεία 8.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και φέτος ακόμη περισσότερα. Κεντρικός στόχος είναι να μπουν στο πρωινό δημόσιο σχολείο, με τάξεις υποδοχής. Δηλαδή την ώρα που τα άλλα παιδιά θα κάνουν ελληνικά, αυτά να υποστηρίζονται με συγκεκριμένα τμήματα ελληνικών, αλλά μετά να γυρίζουν στην τάξη μαζί με τα άλλα παιδιά. Σε κάποια σχολεία λειτουργούν ακόμη προενταξιακά απογευματινά τμήματα, αλλά με στόχο στη συνέχεια να πάνε στα πρωινά. Στα νησιά μέχρι τώρα πήγαιναν τα παιδιά που διέμεναν σε διαμερίσματα, έξω από τα ΚΥΤ. Τώρα θα πηγαίνουν και τα παιδιά των ΚΥΤ με τα προενταξιακά τμήματα» ανέφερε στην συνάντηση η κα Βασιλική Κατριβάνου.

Τα μαθήματα θα είναι για τέσσερις ώρες, από τις 14:00 έως 18:00.

Εξάλλου σήμερα το απόγευμα συνεδρίασε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ουΔημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου και αποφάσισε τα εξής:

Το πρωί της Τετάρτης (06/02) να επισκεφτούν την Εισαγγελία Σάμου, προκειμένου να πάρουν την άδεια ώστε δικηγόρος να ελέγξει τα χαρτιά των παιδιών όσο αφορά τα εμβόλια που έχουν κάνει και αν είναι υγειονομικά εντάξει. Οι έξι τουαλέτες που υπάρχουν στο σχολείο (3 αγοριών και 3 κοριτσιών), να διαχωρισθούν σε τέσσερις για τα Ελληνόπουλα και δύο για τα προσφυγόπουλα Να υπάρχει επίβλεψη των παιδιών στα διαλείμματα (ολοήμερο – προσφυγόπουλα) από τη δασκάλα του σχολείου και από τη δασκάλα του ΔΥΕΠ για το δίωρο που θα συνυπάρχουν (14:00 – 16:00).

The post Ενημερώθηκαν οι γονείς για τις τάξεις των ΔΥΕΠ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα