Σάκης Δίγκας: «Το… δικό μας πρωτάθλημα»

03:05 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήταν το πρόσωπο της αγωνιστικής στην Επίλεκτη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Σερρών.

Ο ποδοσφαιριστής που με δικό του γκολ, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της πρωτοπόρου Δόξας Κάτω Καμήλας και της «Σέρρες 1800», έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους αλλά και το προβάδισμα πέντε βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα. Άλλωστε ο Σάκης Δίγκας (ο παίκτης που πέτυχε το γκολ στο 2-1) ήταν πριν τη σέντρα του αγώνα από τα πρόσωπα του ντέρμπι αφού αντιμετώπισε

την πρώην ομάδα του.

Ο Σάκης Δίγκας μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών

-Για το ότι είναι το πρόσωπο της αγωνιστικής:

«Στα τόσα χρόνια δεν έτυχε να είμαι το πρόσωπο της αγωνιστικής. Σίγουρα ήταν ένα κρίσιμο γκολ. Ένα γκολ και μια νίκη που δείχνει ότι είμαστε έμπειρη ομάδα και δεν τα παρατάμε. Έβαλα εγώ το γκολ αλλά σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα»

-Για το παιχνίδι:

«Το παιχνίδι για εμάς ήταν μέτριο. Δεν ήμασταν όπως θέλαμε να είμαστε. Η Σέρρες 1800 παρουσιάστηκε πολύ καλή, μας έκλεισε τους χώρους, εμείς είχαμε την κατοχή και μας έκανε αντεπιθέσεις. Πιστεύω όμως ότι στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε όπως πρέπει και όπως θέλουμε να είμαστε. Έχουμε την εμπειρία παικτών να μπορούμε τη μισή φάση να την κάνουμε γκολ»

-Για το τι σκέφτηκε στη φάση του γκολ:

«Ήταν ένα φάουλ στον άξονα και δεξιά, το εκτέλεσε ο Νίκος Κολοκοτρώνης, ο Άκης Ρούμπος πήρε την πρώτη κεφαλιά, εγώ ήμουν στο δεύτερο δοκάρι, ξεμαρκαρίστηκα και με κεφαλιά πέτυχα το γκολ. Το πανηγυρίσαμε έντονα. Εντάξει ήταν η ένταση της στιγμής και το γκολ μπήκε στα τελευταία λεπτά. Να σου πω την αλήθεια όταν έγινε το 1-1, επειδή δεν είχαμε πολλές στημένες φάσεις, ήθελα και το έλεγα από μέσα μου να γίνει μια στημένη φάση έξω από την περιοχή, γιατί μετά το 1-1 η Σέρρες 1800 κλείστηκε και είναι λογικό και συνήθως όπως είναι αυτά τα παιχνίδια περιμένεις μια στημένη φάση».

-Για το αν υπήρχε άγχος και πίεση μετά το 1-1:

«Σίγουρα για λίγο, για ένα δίλεπτο μας κυρίευσε το άγχος αλλά στην ομάδα μας τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα ώστε να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Πανηγυρίσαμε με τους συμπαίκτες μου έξαλα λόγω της έντασης και γιατί ξέραμε ότι αυτό το γκολ έδινε την νίκη σε ένα ντέρμπι».

-Για το αν πήρε εκδίκηση από την πρώην ομάδα του (όπως επεσήμανε ακροατής):

«Συνήθως, όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές φεύγουν από μια ομάδα είτε με καλό είτε με κακό τρόπο κάποιοι πιστεύουν ότι τέτοια παιχνίδια και τέτοια γκολ δίνουν ηθική ικανοποίηση στον ποδοσφαιριστή. Εγώ πιστεύω ότι η δική μου ηθική ικανοποίηση είναι ότι οι προπονητές και οι διοικήσεις των ομάδων που αγωνίστηκα ξέρουν ποιος είμαι, ξέρουν το χαρακτήρα μου και το ήθος μου. Για μένα ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και γνωρίζω φυσικά ότι το γκολ είναι σημαντικό για την ομάδα μου».

-Για το πώς έφυγε από τη «Σέρρες 1800»

«Είναι ένα θέμα που δεν θέλω να το συζητήσω. Απέναντί μου είχα αντιπάλους παίκτες που είναι φίλοι αλλά και κουμπάροι μου όπως ο Δημήτρης Ζέττας. Με τον κουμπάρο μου το Δημήτρη μιλήσαμε το βράδυ μετά τον αγώνα, υπήρχαν βέβαια τα πειράγματα, ήθελαν και αυτοί όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι να πάρουν κάτι από αυτό και σίγουρα πικράθηκαν»

Για την ενδεκάδα… Γ εθνικής που έχει η Δόξα Κάτω Καμήλας:

«Αυτό ήταν το όνειρο και το όραμα του προέδρου και της διοίκησης που θέλουν να ανεβάσουν την ομάδα στη Γ εθνική. Όταν θέλεις να πραγματοποιήσεις τέτοιο στόχο στελεχώνεις την ομάδα με ότι το καλύτερο υπάρχει στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο».

-Αν είναι εύκολο να συνυπάρχουν τόσα μεγάλα ονόματα σε μια ομάδα:

«Σε όποια ομάδα κι αν είσαι και να μην είναι όλοι οι παίκτες τέτοιας κλάσης και αξίας, πάντα υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και είναι δύσκολο. Σε αυτό όμως συμβάλει ο προπονητής της ομάδας»

-Για τις πολύ καλές εμφανίσεις του νεαρού Γιάννη Κιουσεκτσίδη που είναι δανεικός από τον Πανσερραϊκό:

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής κι έχει πολλές προοπτικές να ανέβει επίπεδο. Αν το δεις ότι σε μια ομάδα που έχει τέτοιους παίκτες, με τέτοιες παραστάσεις και βλέπεις τον πιτσιρικά να παίζει βασικός αυτό κάτι λέει»

-Για το αν η ομάδα του έχει προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Εντάξει, έχουμε ένα προβάδισμα αλλά δεν θα εφησυχαστούμε σε αυτό. Θέλουμε να ανοίξουμε τη ψαλίδα όσο πάει. Μέχρι τα πλέι οφ να ανοίξει η ψαλίδα κι άλλο στη βαθμολογία. Να πάμε, δηλαδή, με διαφορά ασφαλείας στα πλέι οφ που κι εκεί πάλι θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε»

-Για το ποια ομάδα θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής για την άνοδο:

«Είναι καλές ομάδες, απλά νομίζω ότι λόγω βάθους στο ρόστερ, δεν θα αντέξουν όπως εμείς. Πιστεύω ότι εμείς θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

-Για το αν είναι πρόκληση για αυτόν η συμμετοχή στη Γ εθνική:

«Ναι, πάντα το είχα στο μυαλό μου. Και με την Ελπίδα Σκουτάρεως όταν εξασφαλίσαμε την άνοδο. Τότε αλλά και τώρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα είναι δύσκολο για εμένα. Βέβαια θα έχω ακόμα μια άνοδο, τότε μέσω κυπέλλου, τώρα μέσω πρωταθλήματος».

-Για το επίπεδο του πρωταθλήματος

«Αν δεις ότι πέρα από το προχθεσινό αποτέλεσμα, και με το Νεοχώρι κερδίσαμε δύσκολα με ανατροπή βλέπεις ότι όλες οι ομάδες είναι καλές. Πλην ορισμένων εξαιρέσεων, όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές»

-Για το αν μπορεί η Δόξα Κάτω Καμήλας να ακολουθήσει τα παραδείγματα ομάδων όπως ο Οδυσσέας Αναγέννησης στο παρελθόν, ο Απόλλων Παραλιμνίου ή η Ελπίδας Σκουτάρεως:

«Νομίζω ότι εκεί πρέπει το χωριό να έχει για την ομάδα μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το Σκούταρι. Η Γ εθνική έχει περισσότερα έξοδα και πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος του χωριού. Είναι κρίμα που δεν συνεχίστηκε αυτό με το Σκούταρι. Η Δόξα Κάτω Καμήλας πρέπει κρατήσει τον κορμό όπως έκανε το Σκούταρι και να στηριχτεί σε παιδιά του Νομού»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα