Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη διοικητική μεταρρύθμιση

21:16 19/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Η διοικητική μεταρρύθμιση, ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν ην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ενώ εξετάστηκαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για
τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία και στη συνέχεια την αξιολόγηση των δομών σε φορείς του δημοσίου, καθώς και την επίσπευση της υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας των υπαλλήλων και τη μείωση των δαπανών του προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ανοιχτά θέματα ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα, ενώ σύντομα θα πρέπει να συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την οριστικοποίηση των τελευταίων οργανογραμμάτων σε πέντε υπουργεία (Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης).

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι επικεφαλής της τρόικας και κατά πόσο θα πειστούν από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει, αλλά και στο αν θα διατηρήσουν ορισμένες εμμονές τους για τη συρρίκνωση του δημοσίου, που πλήττουν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και εξορθολογισμένο δημόσιο τομέα.

Για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και ότι δεν θα πρέπει να είναι ταμπού το ενδεχόμενο αποχωρήσεων και εφαρμογής της νομιμότητας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι στη δημόσια διοίκηση συντελείται μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που έχει να κάνει με την αξιολόγηση δομών και προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενημέρωση,enimerosi