«Ενιαίου τύπου ολοήμερο: Ένα φτωχότερο σχολείο» επισημαίνει ο σύλλογος δασκάλων-νηπιαγωγών Ζακύνθου

13:58 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ζακύνθου επισημαίνει την αδιέξοδη-όπως τη χαρακτηρίζει-κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που με αδιαλλαξία, χωρίς καμία επιστημονικότητα και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, διαμορφώνει το σχολείο των ανισοτήτων, της ανοργανωσιάς και της αναξιοκρατίας.

Όπως αναφέρει, το νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά, αποτελεί την κορύφωση την πολιτικής εξοικονόμησης δαπανών.
Σύμφωνα, με το σύλλογο, η ρύθμιση αυτή οδηγεί με μαθηματική

ακρίβεια σε δημιουργία απογευματινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης 3ωρης διάρκειας, τα οποία, πιθανόν σε λίγα χρόνια, θα τεθούν υπό την εποπτεία των δήμων χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.
Συνεπώς με τον ενιαίο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η απογευματινή ζώνη να μετατραπεί σε «παιδοφυλακτήριο» Μάλιστα, δηλώνει αντίθετος στην κινητικότητα και την ευελιξία των εκπαιδευτικών, τονίζοντας, πως είναι αδιαπραγμάτευτη η ύπαρξη τόσο του δάσκαλου τάξης όσο και όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων. Τέλος, διεκδικεί στην πράξη το ολοήμερο με πλήρη λειτουργία και υπεύθυνο δάσκαλο, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα