Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που εργάζονταν τις νύχτες σε κλαμπ στο Γκάζι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν από συναδέλφους τους της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ να εργάζονται παράνομα σε κλαμπ στο Γκάζι, ως υπεύθυνοι για τις κρατήσεις και την τακτοποίηση των πελατών! Σε βάρος των δύο αστυνομικών, αλλά και οκτώ ακόμη ιδιωτών, σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα στην Υπηρεσία, παραβάσεις για πνευματικά δικαιώματα και υγειονομική νομοθεσία. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι

δύο αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας υπαστυνόμος 27 ετών και ένας αστυφύλακας 26 ετών, υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, αλλά τα βράδια εργάζονταν παράνομα στο κλαμπ, ως υπεύθυνοι για τις κρατήσεις και την τακτοποίηση των πελατών.
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία, έγινε έφοδος χθες τα ξημερώματα στο κλαμπ, όπου συνελήφθησαν οι δύο συνάδελφοι τους, καθώς και άλλοι οκτώ εργαζόμενοι (πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί).
Πρόκειται για τον υπεύθυνο του καταστήματος, το οποίο δεν είχε άδεια μουσικών οργάνων, ενώ ο ίδιος δεν έφερε βιβλιάριο υγείας. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ενώ συγκατηγορούμενος τους είναι και ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Η δεύτερη δουλειά για αστυνομικούς απαγορεύεται ιδιαίτερα όταν αφορά νυχτερινά καταστήματα, στα οποία θα ήταν αδύνατο οι ίδιοι να ασκήσουν οποιοδήποτε έλεγχο λόγω της οικονομικής τους εξάρτησης. Το αρμόδιο υπουργείο, λόγω των αλλεπάλληλων μισθολογικών μειώσεων που έχουν υποστεί, εξετάζει από πέρυσι τη διεύρυνση ενός καταλόγου δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν νόμιμα να αναπτύξουν οι αστυνομικοί και χωρίς αυτές να αντιβαίνουν στα καθήκοντα και την υπόσταση του λειτουργήματός τους. Ακόμη όμως δεν έχουν ανακοινωθεί οι προτάσεις της επιτροπής.

Το άρθρο Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που εργάζονταν τις νύχτες σε κλαμπ στο Γκάζι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα