Ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

13:41 30/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέμα ημερών είναι να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα και τον εργολάβο Αθαν. Γκουντούρα.
Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου ύψους 320.000 ευρώ, προέρχεται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, η μείωση των εκπομπών CO2, η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου

και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει: «…. Είμαστε χαρούμενοι που δημιουργούμε το πρώτο πράσινο κτίριο στο Δήμο Τυρνάβου. Έγκαιρα καταθέσαμε την ολοκληρωμένη πρόταση, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος -Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον». Διότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα έργο».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα