Ενδυνάμωση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας

22:14 23/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην ενδυνάμωση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας συμφώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοιγκού. Η συνάντηση έγινε στη Μόσχα στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για την ευρωπαική ασφάλεια στην οποία συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος επέδωσε επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην οποία απευθύνει πρόσκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα.Μετά
τη συνάντησή του με τον κ. Σοϊγκού, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρίσκομαι εδώ στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για να συμμετάσχω και να μιλήσω σε μια διεθνή διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια που γίνεται εδώ.

Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης αυτής είχα την ευκαιρία να έχω μια συνάντηση σε διμερές επίπεδο με τον συνάδελφό μου τον κ. Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και είναι συνεπής σε αυτό αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να αναπτύσσουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, με το λαό της οποίας μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις, που έχουν και σημεία αναφοράς στις κοινές Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες.

Να σημειώσω ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον κ. Σοϊγκού, εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια του επέδωσα μια επιστολή που απευθύνει ο κ. Παπούλιας προς το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως γνωρίζω μέσα στην επιστολή αυτή υπάρχει μια πρόσκληση του κ. Παπούλια προς τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα