‘Ενας νεκρός από ανακοπή καρδιάς λόγω των σεισμών στην κεντρική Ιταλία

07:54 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου που συνδέεται με τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την κεντρική Ιταλία, με ένταση από 5,4 και 5,9 Ρίχτερ.

Παράλληλα, περίπου δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εθελοντές ανέφεραν ότι ένα παιδί έχει τραυματισθεί εξαιτίας κατάρρευσης κτίσματος στην κωμόπολη Καμερίνο.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της κεντρικής

Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

Έως αργά το βράδυ, οι μετασεισμικές δονήσεις στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις εξήντα.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Η ένταση της σεισμικής δόνησης που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 21 και 18 λεπτά τοπική ώρα, ήταν 5,9 βαθμοί.

Μεγάλες υλικές ζημιές αναφέρθηκαν στο χωριό Ουσίτα, στην περιφέρεια Μάρκε.

Από τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε στις 19 και 11 λεπτά, τοπική ώρα, όλος ο κόσμος είχε βγει στον δρόμο, κάτι που μπορεί να συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Το εστιακό βάθος της πρώτης σεισμικής δόνησης 5,4 βαθμών, ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα-που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακό. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Η Πολιτική Προστασία διέψευσε πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης περί του ότι στελέχη της ανακοίνωσαν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το σεισμό, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας συνεχίστηκαν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νόρτσια κάτέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος ιστορικής εκκλησίας, μέσα στην οποία δεν υπήρχαν, ευτυχώς, πιστοί.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε, ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση των σεισμών που συγκλονίζουν την Ιταλία με εκείνους που έγιναν στην Ελλάδα.

Συνεχής κάλυψη από την RAI24

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Ισχυρές σεισμικές δονήσεις έως 5,9 Ρίχτερ στην Κεντρική Ιταλία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα