ΑΕΛ: Στην ατζέντα και πρακτικά η ΑΕΖ

Ο τραυματισμός του Μπουένο ήταν το δυσάρεστο νέο που βγήκε από τη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΛ, η οποία ήταν εντελώς ξεχωριστή, αφού πραγματοποιήθηκε στο κλειστό «Νίκος Σολομωνίδης» και με την παρουσία κόσμου.

Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχώρησε με πρόβλημα, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπέστη στραμπούληγμα. Τις επόμενες ώρες ο Μπουένο θα περάσει από εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματός του. Στην ΑΕΛ ελπίζουν ότι δεν θα είναι

κάτι σοβαρό και έτσι ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν θα τον στερηθεί στα ντέρμπι που ακολουθούν τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΖ στο Τσίρειο. Έτσι το απουσιολόγιο του κ. Χριστοδούλου για την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους την Κυριακή μεγαλώνει, αφού πέρα από τον Μπουένο δεν υπολογίζονται ούτε οι Τζούνιορ και Κυριάκου που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και οι τρεις θα γίνει προσπάθεια για να βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους για τον αγώνα με την ΑΕΚ στη Λάρνακα που ακολουθεί. Η αλήθεια είναι πως για τον αγώνα της Κυριακής οι συγκεκριμένες απουσίες δεν αποτελούν πονοκέφαλο. Και αυτό γιατί ο Λαφράνς έκανε πολύ καλό ντεμπούτο με τον Άρη, και έδειξε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τόσο τον Ντόσα όσο και τον Σιέλη αν χρειαστεί, χωρίς να χαλάσει η χημεία της αμυντικής γραμμής. Ο Κυριάκου και πριν από τον τραυματισμό του είχε επιστρέψει στον πάγκο, αφού η φανέλα του βασικού δεξιού μπακ της ΑΕΛ είναι καπαρωμένη από τον παλαιότερο (μαζί με τον Νικολάου) ποδοσφαιριστή της ομάδας Μάρκο Αϊρόσα. Και ο Μπουένο όμως στα τελευταία τέσσερα παιγνίδια βρίσκεται στον πάγκο, αφού το καλό του ξεκίνημα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Σε πλήρεις ρυθμούς
Επιστρέφοντας στα της χθεσινής προπόνησης στο κλειστό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έδειξαν την αξία τους και στην καλαθόσφαιρα, αφού το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αγώνα καλαθόσφαιρας. Από σήμερα όμως, οι «κίτρινοι» επιστρέφουν στο βοηθητικό για να μπει στην τελική της ευθεία η προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής. Ουσιαστικά για πρώτη φορά αυτή τη εβδομάδα, ο κ. Χριστοδούλου θα αρχίσει να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του στο πλάνο που θα εφαρμόσουν κόντρα στην ΑΕΖ, για να πάρουν ακόμα μια νίκη που θα τους δώσει τεράστια ώθηση και αυτοπεποίθηση ενόψει των ντέρμπι. Όπως εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, τα βασικά ζητούμενα για την ΑΕΛ στον αγώνα της Κυριακής είναι δύο. Πρώτο και κύριο, η σοβαρότητα. Ο προπονητής των «κίτρινων» της Λεμεσού περιμένει ότι οι ποδοσφαιριστές του θα αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση με τη δέουσα σοβαρότητα και χωρίς ίχνος υποτίμησης. Το δεύτερο είναι το γρήγορο γκολ. Αν η ΑΕΛ καταφέρει να σκοράρει νωρίς, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της. Και αυτό γιατί έδειξε ότι όταν προηγηθεί κερδίζει, αφού αμυντικά είναι σούπερ, αλλά και γιατί η ομάδα του Ζακακίου στα παιγνίδια με τους μεγάλους που δέχθηκε γκολ νωρίς ουσιαστικά παραδόθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει με μεγάλο σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα