Ένας ακόμη υπάλληλος του Δήμου Βόλου θετικός στον κορονοϊό – Άλλα δύο κρούσματα σε Βόλο και Σκιάθο

18:03 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμη ένας υπάλληλος του Δήμου Βόλου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, στο πλαίσιο των ελέγχων που ακολούθησαν τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν σε ιδιωτική κλινική τεστ μοριακού ελέγχου σε συνολικά 181 υπαλλήλους του Δήμου.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες, ενώ ο υπάλληλος ήδη ενημερώθηκε και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ με αφορμή ερωτήσεις για τη διενέργεια των δωρεάν rapid

test σε πολίτες του Βόλου από πλευράς του Δήμου, δόθηκε η διευκρίνηση ότι αυτά θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες και σύντομα θα υπάρξει πλήρης και λεπτομερής ανακοίνωση.

Άλλα δύο κρούσματα σε Βόλο και Σκιάθο

Εξάλλου, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον αριθμό των κρουσμάτων, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Μαγνησία, δύο νέα κρούσματα κορονοϊού και συγκεκριμένα, σε Βόλο και Σκιάθο. Και τα δύο κρούσματα είχαν σύνδεση με παλαιότερα. Σε επίπεδο Θεσσαλίας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στα 13, με τα οκτώ να εντοπίζονται στη Λάρισα.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων (11/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 5 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, τέσσερα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα. Τα δύο εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωματολογίας και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα (12/10/2020).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα