Ένα βιβλίο – σταθμός στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων

11:48 13/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου των Γερμανών ιστορικών Hartmut Rubner και Karl Heinz Roth «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» παρουσιάζεται το ερχόμενο Σάββατο, στις 6:30’ το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου από τον εκδοτικό οίκο «Ο Τόπος μου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για «ένα βιβλίο – σταθμό στον αγώνα της Ελλάδας

για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ένα επιστημονικό σύγγραμμα, αποτέλεσμα πολυετούς και ενδελεχούς έρευνας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει τις υπογραφές δυο κορυφαίων Γερμανών ιστορικών – συγγραφέων.
Ένα ντοκουμέντο, ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, μια έκδοση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας απλής ομάδας πολιτών».

Στην έναρξη της παρουσίασης θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα παρέμβουν εκπρόσωποι των φορέων, αντιστασιακοί, μέλη οικογενειών θυμάτων της γερμανικής κατοχής και απλοί πολίτες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένα βιβλίο – σταθμός στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων,