Κομοτηνή: Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια βίου μάθησης στο Δημοκρίτειο

11:35 13/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ίδρυση ενός Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου με Ινστιτούτα σε όλες τις πόλεις που εδρεύει το Δ.Π.Θ. προτείνουν οι Πρυτανικές Αρχές με την προοπτική να αφορά και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, προ της λειτουργίας του είναι το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια βίου μάθησης, μια δομή από την οποία θα παρέχονται προγράμματα τα οποία θα έχουν μεταξύ τους διαφορετική διάρκεια ή όγκο επιμόρφωσης, θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, αλλά και δια ζώσης, ανάλογα με το αντικείμενο του το κάθε ένα από αυτά και θα είναι προσιτά

σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα.

Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπρύτανη, την κα Μαρία Μιχαλοπούλου η θεματολογία δεν θα είναι περιορισμένη, θα υπάρχουν σίγουρα τομείς, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και μαθήματα για κλάδους για τους οποίους οι άνθρωποι που τους αφορούν έχουν ανάγκη επιμόρφωσης. Μαθήματα πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα, για παράδειγμα: για τους εκπαιδευτικούς, τους επιχειρηματίες, τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. Τα μαθήματα θα αφορούν ακόμη και ενήλικες που θέλουν να αποκτήσουν καλύτερη γνώση κι επαφή με ένα αντικείμενο, όπως για παράδειγμα η μελισσοκομία, χωρίς να αποκλείεται η συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Τα διαδικτυακά και τα δια ζώσης μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα στο Καλοκαίρι, με την μορφή θερινών σχολείων. «Η πλατφόρμα υπάρχει, έχει δοκιμαστεί με τις μεταπτυχιακές σπουδές, η χρήση της είναι βατή και ο όγκος των παρεχόμενων πληροφοριών θα εξαρτάται από το ενδιαφέρον των χρηστών (πόσοι, από πού συνδέονται κ.α.) «Είναι μια τελείως διαφορετική παροχή εκπαίδευσης, χρήσιμη, οικία κι απαραίτητη «δεμένη» και θεσμικά με συγκεκριμένα επαγγέλματα και κλάδους, για τους οποίους θα εξασφαλίζεται μοριοδότηση» δηλώνει η κα Μιχαλοπούλου.

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στο εγγύς μέλλον για τα νέα Τμήματα

Η αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. τονίζει πως σε μια επόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, θα κατατεθεί η πρόταση του Δ.Π.Θ. με επιμέρους λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς και πότε μπορούν να λειτουργήσουν τα νέα Τμήματα και πώς θα προχωρήσει σταδιακά την ίδρυση του και το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο μην παραλείποντας να τονίσει πως μεγάλη ανάγκη του Πανεπιστημίου είναι το διοικητικό προσωπικό. «Χρειαζόμαστε υποστήριξη» σημειώνει με νόημα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο μέλλον θα υπάρξουν και νέες συνεργασίες με τα ΕΛ.ΠΕ., πέραν των υποτροφιών που προσφάτως δόθηκαν χωρίς, όμως, να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες .
Φώτο: Μαρία Μιχαλοπούλου Ρεπορτάζ κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα