Ένα τεράστιο αγρόκτημα στο κέντρο της Σανγκάης

10:18 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Σανγκάης θα έχει σύντομα πανύψηλα κατακόρυφα αγροκτήματα όπου θα καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά. Πρόκειται για την Sunqiao Shanghai, μια γεωργική συνοικία 250 στρεμμάτων όπου εκτός από τις γεωργικές καλλιέργειες, θα χτιστούν πλατείες, πάρκα, κατοικίες, καταστήματα, εστιατόρια κι ένα μουσείο επιστήμης. H συνοικία αυτή θα βρίσκεται ανάμεσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Σανγκάης και το κέντρο της πόλης και θα φιλοξενεί επίσης θερμοκήπια, λαϊκές αγορές και βιβλιοθήκες σπόρων.

Οι κάθετες υδροπονικές καλλιέργειες θα περιστρέφονται

έτσι ώστε να λαμβάνουν το απαραίτητο φυσικό φως από την πριονωτή οροφή. Το νερό θα προέρχεται από δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερού ενώ τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους θα συγκεντρώνονται από τα απόβλητα ιχθυοτροφείων.

Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία design Sasaki, η οποία έχει γραφεία στη Μασαχουσέτη και την Σανγκάη με σκοπό να προσφέρει μια οικονομική κι εναλλακτική λύση για την παροχή τροφής στον αυξανόμενο πληθυσμό της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας, που φιλοξενεί σχεδόν 24 εκατομμύρια ανθρώπους. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει χάσει πάνω από 123.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γεωργικής γης λόγω της αστικοποίησης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κίνας, το 1/6 της γης, που ισοδυναμεί με περίπου 200.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι μολυσμένο. Η ιδέα λοιπόν για την δημιουργία γεωργικών καλλιεργειών εντός του αστικού κέντρου μπορεί να είναι η ιδανική απάντηση στη μείωση της γεωργικής γης λόγω της αστικοποίησης. Επιπλέον, το πρότζεκτ αυτό αποτελεί και ένα εργαστήριο που θα προάγει την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα κατασκευής, η εταιρία εκτιμά ότι οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το 2018.

ΠΗΓΕΣ :

Keywords
Τυχαία Θέματα