Ένα χειροποίητο πάτωμα «όλα τα λεφτά»

11:45 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια έξυπνη και πρακτική λύση κατέληξε η Τόνια Τούνερς, από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, που πιστεύει στις πρακτικές του DIY (Do It Yourself – Κάν’το μόνος σου).

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού της, η Τούνερς χρειάστηκε να αντικαταστήσει ένα παρκέ. Και ενώ βρήκε ένα σωρό ξεχασμένα κέρματα στην ντουλάπα της, αποφάσισε να τα αξιοποιήσει με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Για τη διαδικασία, συγκέντρωσε και κατέταξε, αναλόγως του μεγέθους και του χρώματος, 13.000 κέρματα (συνολικής αξίας 130 δολαρίων). Στη συνέχεια προμηθεύθηκε δέκα μπουκάλια κόλλα, στόκο, σοβά και εποξική ρητίνη.

Η ίδια αναφέρει: «Ξεκίνησα με το να μετρήσω το εμβαδόν, να βρω το κέντρο». Το επόμενο βήμα για την Τούνερς ήταν να χαράξει έναν άξονα, ως οδηγό. Έπειτα άρχισε να τοποθετεί τα κέρματα χωρίς να έχει κατά νου ένα συγκεκριμένο διακοσμητικό σχέδιο, εναλλάσσοντας την πλευρά (άλλα, «κορώνα», άλλα, «γράμματα», για οπτική αντίθεση): «Ξεκίνησα με ρόμβους, μου άρεσε αυτό που είδα, και συνέχισα» ανέφερε στο Bored Panda. Μέσα σε λίγους μήνες, ολοκλήρωσε αυτό που αρχικά είχε φανταστεί. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ένα από τα σκυλάκια της – που ακούει στο όνομα «Μπελάς»- έκανε συχνά την ανάγκη του πάνω στα κέρματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα