Ο Π. Σκουρλέτης κατηγορεί τους θεσμούς για υπαναχώρηση στο θέμα της ΔΕΗ

11:41 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Βαποράκια» συμφερόντων χαρακτήρισε στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενώ κατηγόρησε τους πιστωτές για υπαναχώρηση στο θέμα της ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι δεν είχαν θέσει θέμα πώλησης των μονάδων στη πρώτη αξιολόγηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε στημένο τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο

ίδιος διευκρίνισε ότι ένας διαγωνισμός είναι στημένος γιατί όταν σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018 είναι σαν να παίζεις τα λεφτά σου και να σου έχουν πει από την αρχή πως θα χάσεις τα μισά λεφτά σου.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι τον καλύπτει η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για μια ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις γιατί έτσι έχει γαλουχηθεί και προσπαθεί αυτή την ώρα που λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις να τις λειάνει.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι προηγείται η συλλογική στάση.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να σταθεί μονοπωλιακά σήμερα αλλά τάσσεται εναντίον της «βίαιας εφόδου στη περιουσία της.»

Keywords
Τυχαία Θέματα