Εμβολιασμός: Στη «μάχη» ιδιώτες γιατροί και παιδίατροι (video)

16:12 20/9/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Mέρα με τη μέρα υπάρχει μια μικρή σταθερή αύξηση σε ό,τι αφορά κυρίως τους νέους ανθρώπους που κλείνουν ραντεβού, ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, μιλώντας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος λέγοντας ότι οι προσπάθειες του υπ. Υγείας και των επιστημόνων επικεντρώνονται στο να προσπαθήσουν να εξηγήσουν στους νέους πόσο σημαντικό είναι να θωρακιστούν δια του εμβολιασμού. Σε αυτό όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που συναντήθηκε σήμερα με δημοσιογράφους θα συμβάλλει ότι μπαίνουν στη «μάχη» ιδιώτες

γιατροί και παιδίατροι.

Ακόμα ο κ. Πλεύρης είπε ότι η αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η χώρα μας είναι δεύτερη σε όλη την Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης είχε στο παρελθόν μακρά νοσηλεία εξαιτίας μιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης κι όπως είπε θεωρεί ότι το θέμα οφείλεται κυρίως στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής σε μονάδες και σε κλινικές. Έκανε γνωστό ότι θα καταγράφονται οι δείκτες που θα αφορούν κάθε κλινική σχετικά με τα κρούσματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενώ μαζί με λοιμωξιολόγους αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τη διενέργεια ελέγχων από τον ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο για τις διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις των ασφαλισμένων του οργανισμού προκειμένου να ελεγχθεί αν μια εξέταση γίνεται πραγματικά ή χρεώνεται πλασματικά.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στα σχολεία υπογραμμίζοντας ότι κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στην ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία με τον εμβολιασμό των παιδιών, το ειδικό πλαίσιο λειτουργίας εντός των σχολείων αλλά και στο προαύλιο αλλά και το αυξημένο τέστινγκ.

www.ertnews.grΤο άρθρο Εμβολιασμός: Στη «μάχη» ιδιώτες γιατροί και παιδίατροι (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα