ΕΛΜΕ Μαγνησίας για εκλογές στο ΠΥΣΔΕ: Όχι σε εκλογές παρωδία

12:01 30/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Εκλογές-παρωδία” χαρακτηρίζει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εφορευτική επιτροπή και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανακαλέσει άμεσα την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων των παρατάξεων που εγγράφως απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας συζήτησε κατ΄ επανάληψη το ζήτημα αυτό, στο πλαίσιο

των αποφάσεων που έχει λάβει η ΟΛΜΕ και δεν όρισε εκπρόσωπο στην εφορευτική επιτροπή. Επισημαίνει δε, ότι η συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι κατάκτηση μακρόχρονων αγώνων του κλάδου και δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί, ούτε να ευτελισθεί.

Μέχρι στιγμής έχουν αποσυρθεί από τις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας τα ψηφοδέλτια:

-«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΠΑΜΕ)

-«Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών Μαγνησίας»

-«ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ»

Δεν έχει αποσυρθεί:  -«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών»

Η ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, διαφωνώντας για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία και ημέρα Σάββατο (αργία), υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα