Μ.Κοσμίδου: Αναστολή λειτουργίας τμημάτων σημαίνει μένω σπίτι όλη μέρα

11:57 30/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση στους γονείς και στους κηδεμόνες των μαθητών απευθύνει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η κα Μαριγούλα Κοσμίδου σημειώνοντας ότι αναστολή μαθημάτων και λειτουργίας τμημάτων σημαίνει και καραντίνα για όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με την κα Κοσμίδου: «Η αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας αποφασίζεται μετά από εμφάνιση στο αντίστοιχο τμήμα ή σχολείο επιβεβαιωμένου

κρούσματος μαθητή που ήρθε σε επαφή με τους συμμαθητές τους το τελευταίο 48ωρο ή εκπαιδευτικού που δίδαξε στο συγκεκριμένο τμήμα τουλάχιστον 2 ώρες κατά το τελευταίο διήμερο τους μαθητές τους . Αυτόματα όλοι οι εμπλεκόμενοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) θεωρούνται στενές επαφές και τίθενται σε καραντίνα.»

Στην ίδια ανακοίνωση η προϊσταμένη της ΔΕ Ροδόπης τονίζει «Αναστολή μαθημάτων και καραντίνα σημαίνει ότι ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΜΕΝΩ σπίτι μου και ΔΕΝ κάνω επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Μένω σπίτι μου και ΔΕΝ πηγαίνω στην αγορά. Μένω σπίτι μου και ΔΕΝ έρχομαι σε επαφή με άλλους βάζοντας σε κίνδυνο την υπόλοιπη δημόσια υγεία. Δεν είχαν όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπτώματα.»

Και καταλήγει λέγοντας: «Όλοι μας μπορεί να είμαστε φορείς. Όλοι μας μπορεί να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων. Παρακαλώ να επιδείξετε ωριμότητα, υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση και συνέπεια. Ζητώ από την θέση της Διευθύντριας ΔΔΕ Ροδόπης να τηρήσετε τις εντολές των υγειονομικών και εκπαιδευτικών ώστε να μην είμαστε εμείς, η εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή που θα συμβάλλει στην περεταίρω επιδείνωση της κατάστασης.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα