Ελεύθεροι οι μαθητές που συνελήφθησαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

14:06 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή οι πέντε μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης. Ανάμεσά τους και ο 14χρονος Βαγγέλης, ο οποίος κρατούνταν επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και αντιμετώπιζε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο ίδιος μίλησε για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης, ενώ οι γονείς του είχαν καταγγείλει νωρίτερα ότι για πρώτη φορά, από την Πέμπτη, είδαν το παιδί τους σήμερα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι πολιτικών

κομμάτων βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αντιδράσεις για την κράτηση του 14χρονου μαθητή (video)

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Στη συγκέντρωση ήρθαν και μαθητές από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα