ΕΚΒ: Ανοίκειος ο ρόλος του «λαγού», για την ΑΓΕΤ

18:03 16/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει την ΑΓΕΤ για μη καταβολή του δώρου Πάσχα στο προσωπικό της, τονίζοντας ότι δεν έχει καμιά νόμιμη βάση η επιχειρηματολογία της, καθώς η εταιρεία κατατάσσεται στους επιχειρηματικούς γίγαντες και οικονομικούς πυλώνες της χώρας». Επισημαίνει, μάλιστα, ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση η εταιρεία

της ΑΓΕΤ επιλέγει συνειδητά να παίξει τον ρόλο του «λαγού», για το άνοιγμα της αντεργατικής κερκόπορτας.

Τονίζει ότι η ΑΓΕΤ δεν είχε ζημιές παρά μόνο μείωση κερδών και φυσικά οι εργαζόμενοι δεν εμπίμπτουν στις ειδικές προϋποθέσεις που ορίζει η σχετική ΠΝΠ. Επισημαίνει ότι δεν έχει νόμιμη βάση η επιχειρηματολογία της ΑΓΕΤ για τη μεταφορά της ημερομηνίας καταβολής στο προσωπικό  «δώρου» του Πάσχα, καθώς τα ίδια τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας, δεν την εντάσσουν ασφαλώς σ’ εκείνες τις επιχειρήσεις, που είτε υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, είτε την ανέστειλαν, έχοντας υποστεί οικονομικό «κράχ».

Τέλος επισημαίνει ότι το ΕΚΒ στηρίζει τις θέσεις, και τις όποιες αποφάσεις, του Σωματείου, ζητώντας επίσης από την Διοίκηση της Εταιρίας να αναθεωρήσει άμεσα την αναιτιολόγητη και αψυχολόγητη αυτή της ενέργεια. Ειδικά όταν η ενέργειά της αυτή στρέφεται κατά εργαζόμενων, που χρόνια τώρα, στήριξαν και στηρίζουν, με μέγιστο προσωπικό και οικογενειακό οικονομικό κόστος, την Εταιρία και ήταν και είναι αυτοί οι βασικοί συντελεστές της περίοπτης οικονομικής θέσης της.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα