Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Καλέντζη στη Σύρο

10:13 25/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ατομική έκθεση συμβατικής ζωγραφικής και ζωγραφικής σε tablet του Κώστα Καλέντζη παρουσιάζεται -από τις 2 ως τις 10 Ιουνίου 2018- από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης στην αίθουσα «Εμμανουήλ Ροΐδη» (Πλατεία Μιαούλη).

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 2 Ιουνίου (ώρα 20:00).

Ώρες επισκέψεων: 11:00 με 13:30 και 19:30 με 22:30.

Ο Κώστας Καλέντζης εργάσθηκε

ως καθηγητής μαθηματικών στη Β/θμια εκπαίδευση. Ασκεί την εικαστική του δραστηριότητα ως μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ τμήμα Ζωγραφικής) με σπουδές στο εργαστήριο της Ι. Οικονομίδου.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε 32 ατομικές και 31 ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα και εξωτερικό).

Τα έργα του, που εκτίθενται στο χώρο της αίθουσας «Εμμανουήλ Ροΐδης», αποτελούν δείγμα από τη δουλειά του τα τελευταία χρόνια και εκφράζουν τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις που κατά καιρούς υλοποιούνται με διάφορες τεχνικές και τεχνοτροπίες.

Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής (κατά το ένα της μέρος) εστιάζεται στην τεχνική ζωγραφικής σε tablet που τα εικονικά του εργαλεία, προσομοιώνουν τις υφές της συμβατικής σχεδίασης.

Τo έναυσμα σχεδίασης σε tablet, ήταν η έκθεση ζωγραφικής με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας από τον ζωγράφο David Hockney, στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.

Οι δύο πρώτες εκθέσεις ζωγραφικής σε tablet με έργα του Κώστα Καλέντζη έγιναν το 2013 και 2014 στις Βρυξέλλες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα