Έκρηξη σε σταθμό τρένου στο νοτιοδυτικό Λονδίνο – Αναφορά για τραυματίες (video)

11:30 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μικρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε βαγόνι στον υπόγειο σταθμό του τρένου Πάρσονς Γκριν, του δυτικού Λονδίνου. Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι η έκρηξη στον υπόγειο του Λονδίνου αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, 18 άνθρωποι διακομίστηκαν στο

νοσοκομείο, με τα τραύματά τους να μην είναι απειλητικά για τη ζωή τους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού, στον σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε έναν ήχο που παρέπεμπε σε ανάφλεξη και είδε το διπλανό βαγόνι να τυλίγεται στις φλόγες. Είδε επιβάτες να τρέχουν προς την ίδια πόρτα εξόδου του συρμού και να ποδοπατούνται μετά το συμβάν. Η φωτιά εξαπλωνόταν και στα υπόλοιπα βαγόνια του συρμού, όπως εξηγεί ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας που προσθέτει ότι δεν άκουσε κάποιον δυνατό κρότο και ότι την στιγμή της έκρηξης το τρένο ήταν κατάμεστο.

Πηγές αναφέρουν ότι ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός, τοποθετημένος σε πλαστικό κοντέινερ και σε σακούλα εξερράγη.

Ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στον τόπο του συμβάντος. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση όταν θα έχει ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν.

We are aware of reports on social media RE #ParsonsGreen. We will release facts when we can – our info must be accurate

Metropolitan Police (@metpoliceuk) September 15, 2017

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έξι πυροτεχνουργοί, δυο ομάδες διάσωσης και 50 πυροσβέστες βρίσκονται στην περιοχή.

We have a number of resources and specialists officers in attendance at the incident at #ParsonsGreen tube station pic.twitter.com/bdiCr4hWcZ

London Fire Brigade (@LondonFire) September 15, 2017

Στην ιστοσελίδα της η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun αναφέρει ότι από την «αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κουβά» τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας μικρός μαθητής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει, και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα