Εκπαίδευση μεταναστών

20:09 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ενεργό συμμετοχή τους στην εκπαίδευση μεταναστών, ώστε να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, εξασφάλισαν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ως εταίρος της πρότασης Welcome, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Εράσμους.

Η πρόταση στοχεύει στη δημιουργία μας νέας μεθοδολογίας για τον συνδυασμό της επαγγελματικής κατάρτισης μεταναστών και της γλωσσικής τους εκπαίδευσης στον κατασκευαστικό τομέα.
Αρχηγός εταίρος του προγράμματος είναι το υπουργείο Κοινωνικών

Θεμάτων και Ένταξης του κρατιδίου της Έσσης στη Γερμανία και λοιποί εταίροι, εκτός από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης BEST στην Αυστρία και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.
Το πρόγραμμα καλείται να αντιμετωπίσει την έλλειψη προτάσεων για την επαγγελματική κατάρτιση, συγχρόνως με την γλωσσική εκμάθηση που θα χρειαστούν οι μετανάστες για να καλύψουν θέσεις εργασίας σε κράτη όπου υπάρχει ανάγκη, όπως η Γερμανία και η Αυστρία.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, υπηρεσιακά στελέχη των σχολών του ΕΒΕΗ, επισκέφτηκαν τις αντίστοιχες Τεχνικές Σχολές της πόλης Korbach στην Έσση της Γερμανίας, ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης – κυρίως του κατασκευαστικού τομέα – και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να συνδυαστούν με την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα