Εκδήλωση για τους εβραίους μάρτυρες του Ολοκαυτώματος

00:24 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση για την εθνική ημέρα μνήμης των Ελλήνων εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, τη στήριξη του Δήμου Βόλου και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Ρ. Φεραίου και θα ακολουθήσει η εκδήλωση στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Για τις 11.30 έχει προγραμματιστεί το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, τραγούδια από την υψίφωνο Μαριάτζελα Χατζησταματίου, συνοδεία της Νεκταρίας Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Στις 12.10 θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων στις οικογένειες Θανάση Γούλα και Αντώνη Σαμπαζιώτη για τη διάσωση εβραϊκών οικογενειών κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, ενώ στις 12.30 θα ακολουθήσει ομιλία του Dr Φίλιππο Κάραμποτ, που δίδαξε νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία στο King’s College London από το 1990 έως το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Νεότερου Ελληνικού Εβραϊσμού ( και ερευνητικός Εταίρος του Ιδρύματος Gerda Henkel.

Στις 12.50 θα γίνει η καταληκτική ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα