Εκδήλωση για τα 90χρονα της Ιμβριακής΄Ενωσης στην Καλαμαριά

16:00 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ιμβριακή ΄Ενωση Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με θέμα «Χορεύουμε και τραγουδάμε για την ΄Ιμβρο», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της Ιμβριακής ΄Ενωσης Μακεδονίας –Θράκης, τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ. και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την

εκδήλωση θα χαιρετίσουν:

εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχηο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδηςο πρόεδρος του ΙΑΠΕ Σωτήρης Γεωργιάδης και οπρόεδρος της Ιμβριακής ΄Ενωσης Παύλος Σταματίδης, ο οποίος θα αναπτύξει την αξία της επαναλειτουργίας των Ελληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην ΄Ιμβρο, μετά από μισό αιώνα.

Επίσης θα προβληθεί βίντεο με τις τελευταίες εξελίξεις από την ΄Ιμβρο και ιδιαίτερα με την επαναλειτουργία των Σχολείων στο νησί.

Θα ακολουθήσει μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν οι χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου, του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Επταλόφου-Αμπελοκήπων, του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χαλάστρας. Θα χορέψουν τα τμήματα του Ναού Αγίας Βαρβάρας, του Λαογραφικού Συλλόγου Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού», του Συλλόγου Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο Ταξιάρχης», της ΄Ενωσης Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος και το τμήμα της Ιμβριακής ΄Ενωσης Μακεδονίας-Θράκης. Τη μουσική θα παίξει το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

Πηγή:Δήμος Καλαμαριάς

Keywords
Τυχαία Θέματα