Εκδήλωση – συζήτηση αύριο στο Παυσίλυπο από την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία»

15:03 16/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει αύριο, στις 7.30 το απόγευμα, στο Παυσίλυπο, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, με ομιλητή τον Στάθη Ντούρο, πρώην περιφερειακό σύμβουλο, δηλώνοντας παράλληλα παρούσα στις μάχες της περιόδου και τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Σε ανακοίνωση αναφέρονται :»Αποτιμάμε την μέχρι τώρα πορεία της παρέμβασης μας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Εξετάζουμε και καταγγέλλουμε

το πλαίσιο του «Κλεισθένη Ι» την «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους, συνέχεια, «εκσυγχρονισμό» και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη»,
και τους βασικούς άξονες που κινείται το τοπικό-περιφερειακό κράτος, που θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο .
Περιγράφουμε τον χαρακτήρα της δικής μας παρέμβασης-συμμετοχής στις εκλογές ,αναλύουμε την απόφαση μας της ανοιχτής πανθεσσαλικής ολομελειακής μας διαδικασίας στις 2/12 και καλούμε –οργανώνουμε την επομένη στις 27/1.
Στην πορεία προς τις επερχόμενες μάχες, επιδιώκουμε να επικαιροποιήσουμε την πολιτική μας διακήρυξη με κατεύθυνση την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού-αντιδιαχειριστικού χαρακτήρα της κίνησης. Στόχος μας η ανάδειξη μιας χάρτας αναγκών και δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της παιδείας, της διατροφής και του περιβάλλοντος. Μακριά από λογικές «εφικτών» και «ρεαλιστικών» στόχων στο πλαίσιο της καπιταλιστικής σταθερότητας, να παλέψουμε το ρεαλισμό μιας αξιοβίωτης ζωής για τους ανθρώπους του μόχθου, που δεν μπορεί παρά να είναι προϊόν σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η πρόταση μας και οι στόχοι πάλης, δεν απευθύνονται, ούτε υποτάσσονται στους συσχετισμούς των οργάνων άσκησης της αστικής πολιτικής. Απευθύνονται στον κόσμο της εργαζόμενης πλειοψηφίας, τους ανέργους και τη νεολαία, που η αγωνιστική του πάλη και η ανάδειξη θεσμών επιβολής της λαϊκής θέλησης μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αστική πολιτική και να επιβάλλει αναγκαίες κατακτήσεις.
Στα πλαίσια αυτά απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και ένταξης στην προσπάθεια της Αριστερής Παρέμβασης, στους αγωνιστές και τα ρεύματα με τα οποία παλεύουμε πλάι πλάι στο δρόμο και στους αγώνες, μακριά από λογικές «συμφωνιών κορυφής» και αναζήτησης «προσωπικοτήτων» , επιδιώκουμε την διεύρυνση με όσους θέλουν να συμβάλλουν στον όμορφο και δύσκολο δρόμο της συλλογικής πάλης και της οργάνωσης της δράσης μας, με κριτήριο την προγραμματική συμφωνία και τη συμφωνία στη δράση του σχήματος , στη βάση των αποφάσεών με ανοιχτό και συντροφικό τρόπο.
Ας περπατήσουμε μαζί! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Γιατί δεν είναι μονόδρομος η μιζέρια, η μοιρολατρεία, η απογοήτευση και η υποταγή.
Γιατί υπάρχει ελπίδα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία»

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία (Καρδίτσα ) – Ανταρσία για την Ανατροπή

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα