Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

19:20 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, διοργανώνει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα 29 του μηνός, εγκαινιάζεται η ετήσια έκθεση ζωγραφικής

των μελών της Ένωσης. στο Θέατρο ΟΥΗΛ με ανοικτή πρόσκληση σε όλους. Σε τεύχος της έκθεσης, ο υπεύθυνος της ομάδος εικαστικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης της ΠΕΑμΣΚΠ, ζωγράφος Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas), αναφέρει ότι η φετινή έκθεση με τίτλο «Αποτυπώματα» αποτελείται από πίνακες εξ ολοκλήρου με λάδι σε καμβά. Ο κάθε πίνακας εκφράζει μια πραγματικότητα. Η απεικονιστική τεχνική των πινέλων και του χρωματικού ζωστήρα της κάθε μιας αναδυόμενης ζωγράφου, αναδεικνύει τα γεννήματα της ανθρώπινης όρασης. Η μαεστρία τους στο πώς να εναποθέτουν το χρώμα και οι λεπτομέρειες του πίνακα ταυτίζονται με τον εσωτερικό τους κόσμο. Είναι το δημιούργημα που ως στόχο όμως έχει την υπηρέτηση των πολλών, του κοινού. Τονίζει παράλληλα ότι η τέχνη έχει ως αποστολή να εξυψώνει την αισθητική καλλιέργεια των ανθρώπων και να τους ενώνει.
Συμμετέχουν: Αγγελάκη Μαρία, Καρά Νεκταρία, Μπαρμπούτση Ελευθερία(Elnta), Ντούφα Ζωή, Οικονόμου Μαίρη, Ράπτη Τζένη και Τζήκα Ιωάννα, οι οποίες παρουσιάζουν την ενότητα αυτή, φιλοτεχνώντας τα έργα με μεράκι, μεθοδικότητα, υπομονή, αναδεικνύοντας πολλές φορές τον εσωτερικό τους κόσμο.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2017 και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες από 10:00- 14:00 και 18:30 -21:30
Την Τετάρτη του μηνός στο χώρο του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:
• Κωνσταντίνος Αγγελάκης MD, PhD-Νευρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Post Doctoral in clinical Neurophysiology & Epilepsies, St Thomas’ Hospital, London, UK
• Στυλιανή Παπακώστα Φυσίατρος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιστημονική Διευθύντρια Κ.Κ.Α.Α. Αρωγή Θεσσαλίας.
• Μόιρα Τζίτζικα MSc, BTEC, ECPS, MSCS, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Σεξολόγος, Ειδική Σύμβουλος ΑμεΑ.
Το Σάββατο 3 Ιουνίου στο χώρο του θεάτρου, θα δοθεί παράσταση από τη σπουδαία ομάδα χορού ΔΑΓΙΠΟΛΗ DAGIPOLI dance co (χοροθέατρο ατόμων με αναπηρία και μη), με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα