Ερντογάν: Η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία σαν ζητιάνο

Η ΕΕ δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για τις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία σαν ζητιάνο στην πόρτα της. Για τη Γερμανία είπε πως αν θέλουν να εγκαταλείψουν τη βάση Ιντσιρλίκ θα τους πουν στο καλό.

“Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται

εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και περιμένουμε να υπάρξει ανταπόκριση. Δεν έχουμε στο μυαλό μας να αποκοπούμε από την ΕΕ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει αυτά που της αναλογούν. Η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία σαν να είναι ζητιάνος στην πόρτα της. Αυτά είναι που θα εξηγήσουμε σε εκείνους. Εσείς τί περιμένετε από την Τουρκία; Πέρασαν 54 χρόνια και τί περιμένετε ακόμη; Η ΕΕ είναι σαν να περιμένει από την Τουρκία να αποσυρθεί από μόνη της. Κι εμείς λέμε αν υπάρχει κάτι τέτοιο εσείς να πάρετε την απόφαση. Αν εσείς πάρετε την απόφαση εμείς δεν θα σας δυσκολέψουμε. Δεν είναι εκ των ων ουκ άνευ μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για τη συζήτηση γύρω από την αποχώρηση της Γερμανίας από την βάση Ιντζιρλίκ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε δεν έχει έρθει ενώπιόν τους κάτι τέτοιο. “Δεν έχει έρθει κάτι τέτοιο σε μας. Μάλιστα τις προάλλες υπήρξε και δήλωση ενός Γερμανού αξιωματούχου ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν πάλι θα κάνουν κάτι τέτοιο, για μας δεν είναι και πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αν θα πάνε εμείς στο καλό θα τους πούμε, τίποτα άλλο”.

Για τις πληροφορίες ότι η Τουρκία θα μπλοκάρει την Αυστρία στο ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Αυτός που θα μπλοκαριστεί θα μπλοκαριστεί, είναι τόσο απλό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα