Εκδηλώσεις για τα αδέσποτα

11:06 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρώτη από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου από σήμερα έως τις 13 Οκτωβρίου, με κεντρικό θέμα «Αγάπησε την πόλη σου, προστάτεψε τ’ αδέσποτα», πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί η Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων.
Αναλυτικότερα,

στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν:
– Ομιλία εκ μέρους του ΜΦΙΚ, με θέμα «Οικόσιτα ζώα και άγρια πανίδα: Τα δηλητηριασμένα δολώματα δεν κάνουν διακρίσεις»
– Παρουσίαση του κτηνιάτρου κ. Θανάση Μοσχοβάκου με θέμα «Αδέσποτα και Κυνοκομείο Ηρακλείου»
– Επίδειξη από τα δύο κλιμάκια της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων στον αύλειο χώρο του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου
Κατά τη διάρκεια της επίδειξης οι χειριστές των δύο ειδικά εκπαιδευμένων στην ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκύλων, θα παρουσιάσουν τη διαδικασία με την οποία εκτελούν τις περιπολίες ανίχνευσης, στον οριοθετημένο χώρο του Θεατρικού Σταθμού.
Η επίδειξη περιλαμβάνει και την τοποθέτηση «δολωμάτων», για το λόγο αυτό θα υπάρχει επίβλεψη και περιορισμός πρόσβασης στο χώρο για τους επισκέπτες. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την επίδειξη σε απόσταση ασφαλείας και μετά το πέρας της εκδήλωσης, να συνομιλήσει απευθείας με τους χειριστές Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες κ. Γιάννη Γρηγοράκη και κο Σπύρο Νηστικάκη και να γνωρίσει από κοντά την Καρίνα και τη Ντάικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα