Ειρηνική η πορεία για το Πολυτεχνείο-Ένταση μετά στα Εξάρχεια με τραυματία (video)

22:24 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια και περίπου στις 17:00 ξεκίνησαν με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία. Μετά τη λήξη της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών, καθώς και στο ύψος της οδού Τοσίτσα, όπου τραυματίστηκε μια γυναίκα από φωτοβολίδα. Εχει μεταφερθεί στον

Ευαγγελισμό και θα χειρουργηθεί στο πόδι. Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Μετά τη λήξη της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών, καθώς και στο ύψος της οδού Τοσίτσα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα, περίπου 100 νεαρά άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της οδού Τοσίτσα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στην προσπάθεια τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσε συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για δικηγόρο η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό.

Επτά προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχώρησε η Αστυνομία. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα