Είκοσι επτά νέες μολύνσεις στη Λέσβο – Θετικοί στον ιό 3 εργαζόμενοι στο Βοστάνειο

21:01 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

27 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα για τη  Λέσβο, ενώ από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, καταγράφονται 244 περιστατικά του ιού στο νησί. Πανελλαδικά σήμερα ανακοινώθηκαν 2.752 νέα κρούσματα ενώ έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.

Θετικά κρούσματα συνεχίζουν να εντοπίζονται σε σχολεία, στρατόπεδα, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες όπου ακολουθείται το πρωτόκολλο

με απολυμάνσεις και ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Τρία θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, πρόκειται για μία νοσηλευτρια , μια καθαρίστρια και εργαζόμενος στην ασφάλεια του νοσοκομείου. Έγιναν απολυμάνσεις όπου ήταν απαραίτητο και τέθηκαν σε καραντίνα οι εργαζόμενοι και οι στενές επαφές τους, και λαμβάνονται δείγματα από εργαζομένους.

Κατά δεκάδες προσέρχονται καθημερινά πολίτες στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης μετά από συννενόηση με την Πολιτική Προστασία του δήμου, για τη διενέργεια τεστ, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει και στην περιφέρεια για τη λήψη δειγμάτων όπου χρειάζεται. Με ελαφρά συμτώματα που δεν χρίζουν νοσηλέιας οι περισσότεροι φορείς του νέου ιού αλλά και ασυμτωματικοί, εντοπίζονται ως επαφές γνωστών κρουσμάτων και στο νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν τρεις νοσηλευόμενοι.

Την Παρασκευή σε τεστ θα υποβληθούν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μανταμάδου που είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό, ενώ θετικό βγήκε και το rapid test σε δύο από τις τρεις  δασκάλες,  στενές επαφές του πρώτου κρούσματος . Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε από τη Δευτέρα μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων να μη στείλει  τα παιδιά του στο σχολείο, ενώ σήμερα υπήρξε και σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Επιπλέον 4 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λήμνο, και 2 στη Σάμο

Εν τω μεταξύ νέους περιρισμούς στις μετακίνησεις σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μετά τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί ανακοίνωσε οι πολίτες, θα μπορούν να μετακινούνται αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

The post Είκοσι επτά νέες μολύνσεις στη Λέσβο – Θετικοί στον ιό 3 εργαζόμενοι στο Βοστάνειο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα