Α. Βαγενά: «Γονατίζει» το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

20:25 11/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Α. Βαγενά προς τον υπουργό Υγείας για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο σύμφωνα με τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) «βρίσκεται στα όρια των αντοχών του, με κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και οι ασθενείς να ζήσουν στο εγγύς μέλλον δραματικές καταστάσεις».

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση της η κ. Βαγενά «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

(ΓΝΛ) βρίσκεται, σύμφωνα με τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) στα όριά του, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται πλέον δραματική, καθώς όχι μόνο η πληρότητα έχει φτάσει στο 90 – 95%, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένο όσον αφορά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, κ. Νίκος Νταφούλης, «αυτή τη στιγμή τέσσερις παθολόγοι αντιμετωπίζουν περισσότερα από 40 περιστατικά και μία γεμάτη Παθολογική Κλινική. Πρόκειται για ανεπίτρεπτη κατάσταση νοσοκομείου εν έτει 2020 και μάλιστα τη στιγμή που όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στην οποία, ως γνωστόν, δεν εισήλθε αιφνιδιαστικά και χωρίς προειδοποίηση».
Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΚΝΥΛ, «το νοσοκομείο έχει καταστεί «μονοθεματικό», καθώς αντιμετωπίζει σχεδόν αποκλειστικά περιστατικά covid, με όλες τις λοιπές ειδικότητες να καθίστανται ανενεργές, τα προγραμματισμένα χειρουργεία να τίθενται σε αναστολή και το εφημερεύον προσωπικό να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί όσους νέους ασθενείς προσέρχονται για νοσηλεία».
Η κ. Βαγενά ερωτά μεταξύ άλλων τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να καταστεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας άμεσα και εύρυθμα λειτουργικό, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας του κορωνοϊού και ταυτόχρονα στα υπόλοιπα καθημερινά περιστατικά, καθώς και στα προγραμματισμένα χειρουργεία και αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα