Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 7 Ιουλίου 2018

12:13 7/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση
Σε αναθεώρηση της ΚΥΑ προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας μετά το ατύχημα της Sunlight

Με αναθεώρηση της Υπουργικής απόφασης απαντά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , με πρώτο υπογράφοντα τον Γρ.Στογιαννίδη μετά την πυρκαγιά στη Sunlight.
Η αναθεώρηση θα γίνει με βάση πλέον

τις διεθνείς πρακτικές αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις και σύμφωνα με το κενό νόμου που ανέδειξε η συγκεκριμένη βιομηχανική καταστροφή καθώς ενώ η εταιρία πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, αυτές δεν ήταν ικανές να αποτρέψουν το ατύχημα και την πυρκαγιά.
Αναλυτικά το Υπουργείο Οικονομίας αναφέρει, απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση:
Σε αναθεώρηση της ΚΥΑ προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα πυροπροστασίας μετά το ατύχημα της Sunlight.
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ( με Α.Π. 6224/24-5-2018 ) σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα SUNLIGHTABEE, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε, και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το Πυροσβεστικό Σώμα ως επισπεύδων φορέας είναι σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για την αναθεώρηση της ΚΥΑ (αρ. Φ15/οικ.1589/104/2006 (Β΄ 90) περί λήψης μέτρων πυροπροστασίας) με βάση τις διεθνείς πρακτικές και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης θα προσδιοριστούν τα απαιτούμενα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα και μέσα πυροπροστασίας για την πρόληψη και αποτροπή εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών και ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και για τη διάσωση ατόμων και υλικών αγαθών

Έφη Αχτσιόγλου: Χρηματοδότηση από 30.000-150.000 ευρώ σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες κοινωνικές επιχειρήσεις


«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία εισαγάγει έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής, εργασίας και κατανάλωσης», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εγκαινιάζοντας την Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), στην Πάτρα .
Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε νέες δράσεις, που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, για τη στήριξη και ωρίμανση των εγχειρημάτων Κ.ΑΛ.Ο.:
•Δημιουργία Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα, για να υποστηριχτούν νέα αλλά και τα υφιστάμενα εγχειρήματα. Η δράση είναι προϋπολογισμού περίπου 11 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία 90 κέντρων με επιδότηση 127.000 ευρώ για 30 μήνες.
•Δύο δράσεις χρηματοδότησης υφιστάμενων και νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο., σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Η χρηματοδότηση θα είναι από 30.000 έως 150.000 ευρώ για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κοινωνικές επιχειρήσεις.
•Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, ενός Ν.Π.Ι.Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, για χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων ενίσχυσης των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Με χορήγηση μικροπιστώσεων, μικροδανείων για επενδυτικές δαπάνες και κεφάλαια κίνησης.
•Εισαγωγή της Κ.ΑΛ.Ο. σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αρχικά στην τριτοβάθμια και σε μεταπτυχιακά προγράμματα, σε συνεργασία με το ανοιχτό πανεπιστήμιο.
«Με τις δράσεις αυτές», επισήμανε η Υπουργός Εργασίας, «θέλουμε να παράσχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για τη διάχυση του παραδείγματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα στηρίζει και θα ενισχύει τα συνεταιριστικά παραγωγικά εγχειρήματα».

Ενεργεία
Το πρώτο Αιολικό Πάρκο στην Ξάνθη


Το πρώτο Αιολικό Πάρκο στο νομό Ξάνθης θα αναπτυχθεί στην περιοχή βόρεια των Κιμμερίων έως την Μύκη στα όρια του Δήμου Ξάνθης με τον Δήμο Μύκης.
Είναι μια επένδυση της εταιρείας «Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ» που εδρεύει στην Δράμα. Το έργο είναι δυναμικότητας 12 ΜW και αποτελείται από δύο Αιολικά πάρκα δυναμικότητας 6 ΜW το καθένα. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 16 εκ. ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης κατασκευή υπογείου δικτύου 16 χιλιομέτρων προκειμένου να μεταφέρεται από τους συσσωρευτές αφού μετατραπεί η αιολική ενέργεια σε ηλεκτρική για να συνδεθεί με τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ και να απορροφηθεί στο εθνικό δίκτυο.

Κόμματα
ΝΟΔΕ Ξάνθης κατά Πλωμαρίτη για τον 8ο χειρούργο του Νοσοκομείου Ξάνθης

Ανακοίνωση εναντίον της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ εξέδωσε η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη στην ανακοίνωση ασκεί κριτική στη μετακίνηση ενός χειρουργού από το νοσοκομείο της Ξάνθης σε αυτό της Καβάλας
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, εντελώς ξαφνικά χωρίς να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς, χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς να δώσει τον ανάλογο χρόνο προετοιμασίας, αποφάσισε να μετακινήσει ένα χειρουργό γιατρό του νοσοκομείου Ξάνθης, στην Καβάλα. Αν και η Καβάλα είχε ήδη 8 χειρουργούς (όσους και η Ξάνθη), αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους, να ενισχύσουν το Νοσοκομείο της Καβάλας. Οι πολίτες της Ξάνθης δεν είναι 2ης κατηγορίας και δεν θα επιτρέψουμε να θέσετε σε κίνδυνο την Υγεία τους.

Αυτοδιοίκηση
8χρονο παιδί τραυματίστηκε όταν καταπλακώθηκε από τη σιδερένια πόρτα της παιδικής χαράς στην Κυψέλη της Ξάνθης

Ένα 8χρονο παιδί παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς έπαιζε στην παιδική χαρά της Κυψέλης, στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Μιλτιάδου.
Σύμφωνα με περίοικους που βρισκόταν εκεί τη στιγμή του ατυχήματος η σιδερένια πόρτα που βρίσκεται στην είσοδο της παιδικής χαράς και η οποία ήταν στηριγμένη στο πλάι και όχι τοποθετημένη κανονικά, έπεσε πάνω στο παιδάκι 8 χρονών, τραυματίζοντάς το στο χέρι και το κεφάλι. Ο μικρός έφυγε από το πάρκο με πόνο στο χέρι και πάγο που του έδωσαν από το διπλανό μίνι μάρκετ, ωστόσο στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ξάνθης και από εκεί στη Θεσσαλονίκη με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται στην Εντατική
Η εν λόγω παιδική χαρά του δήμου πιστοποιήθηκε πρόσφατα, ως «απόλυτα εναρμονισμένη με τη σχετική νομοθεσία, τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα με πιστοποιημένα όργανα, πρότυπο δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό», όπως ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση του δήμου που δημοσιεύτηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα.
Σοβαρή κριτική δέχεται η δημοτική αρχή μετά το ατύχημα που σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας, και της μείζονος αντιπολίτευσης η πόρτα είχε ξαναπέσει χωρίς να ληφθεί μέριμνα για την επικινδυνότητα ενώ όπως αναφέρει ο Μανώλης Φανουράκης, το παιδί σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση κάποιων πατεράδων.

Παρέμβαση και κριτική από την παράταξη `Πολίτες για την Ξάνθη `του Νίκο Ανταμπούφη

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η παράταξη του Νίκου Ανταμπούφη `Πολίτες για την Ξάνθη ` που σημειώνει ότι «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι … η κακιά η ώρα.»
Αναλυτικά αναφέρει:
Ακόμη μία φορά μας απασχόλησαν με τρόπο αρνητικό οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης. Ο λόγος για την παιδική χαρά του συνοικισμού της Κυψέλης και το σοβαρό ατύχημα που προκλήθηκε μετά την πτώση της μεταλλικής πόρτας της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού. Ακόμη μία φορά η αστοχία δημοτικών εγκαταστάσεων έγινε αιτία ατυχήματος, όπως παλιότερα στο κολυμβητήριο.
Μάταια περιμέναμε από τη Δημοτική Αρχή κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, κάποια πληροφόρηση για την υγεία του παιδιού, κάποια εξήγηση για τις αιτίες του ατυχήματος. Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, ως να μην έγινε και τίποτε άλλο άξιο λόγου, εξακολουθεί να διαφημίζει ακόμη και τώρα τις ασφαλτοστρώσεις του και τον κ. Δήμαρχο,.
Όμως, επειδή έχει αρχίσει η διαρροή «επιχειρημάτων» του τύπου: Εμείς φτιάξαμε τα παιχνίδια και άλλος δήμαρχος παρέλαβε την περίφραξη, να δούμε ποιοι υπάλληλοι και ποιες εταιρίες είναι υπεύθυνοι για τις άδειες και τις παραλαβές κλπ, θέλουμε ευθέως να δηλώσουμε ότι:
α) Την κύρια ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή. Όταν όλες οι επιτυχίες του Δήμου πιστώνονται στον κ. Δήμαρχο, ας είναι έτοιμος να χρεωθεί και τις ευθύνες που απορρέουν από τις αποτυχίες. Είναι καιρός να σταματήσει ο κ. Δήμαρχος να μετακυλύει τις ευθύνες σε υπάλληλους ή άλλους αιρετούς όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Επιτέλους, όταν ο κ. Στυλιανίδης ήταν δήμαρχος, ο ίδιος δεν βρισκόταν αλλού. Ήταν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και στήριζε όλες τις αποφάσεις του Δήμου.
β) Το πρόβλημα που εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη παιδική χαρά ήταν γνωστό και απασχόλησε τον Δήμο και παλιότερα. Τι έγινε (ή τι δεν έγινε) και φτάσαμε στο συγκεκριμένο ατύχημα; Ας μη βιαστεί ο κ. δήμαρχος να επαναλάβει τα γνωστά περί βανδαλισμών από αγνώστους. Πρόκειται πλέον για μια βολική δικαιολογία.
γ) Οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης εκτός από ασφαλή παιχνίδια πρέπει να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί ο κ. δήμαρχος να βεβαιώσει σήμερα κάτι ανάλογο;
Ακούσαμε, κατά καιρούς, πολλούς αυτοεπαίνους από τη Δημοτική Αρχή για τις παιδικές χαρές του δήμου μας. Μήπως είναι ώρα να ακουστεί και κανένα συγνώμη για την αμέλεια και την προχειρότητα;
Καλό καλοκαίρι κ. Δήμαρχε.

ΔΠΘ
Μήνυμα του Πρυτανεύοντα του Δ.Π.Θ. στα μέλη της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ. κατά την τελευταία συνεδρίαση της

Ο καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης και Πρυτανεύον του Δ.Π.Θ κατά την τελευταία συνεδρίαση της ευχαριστησε τα μέλη της Συγκλήτου του Δ.Π.Θ.και επισημανε ότι είναι μια ημέρα χαιρετισμού στην επιστημονική μας κοινότητα με την οποία ταυτίστηκα σε μία κρίσιμη και ταραγμένη περίοδο του Πανεπιστημίου μας και όταν οι συνθήκες με έφεραν στην ύψιστη τιμητική θέση του Πρυτανεύοντος
Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Η σημερινή ημέρα, με την τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση του θεσμικά ανώτερου συλλογικού οργάνου του Πανεπιστημίου, της Συγκλήτου, δεν είναι για εμένα μόνο ημέρα αποχαιρετισμού και συναισθηματικής φόρτισης. Είναι ημέρα χαιρετισμού στην επιστημονική μας κοινότητα με την οποία ταυτίστηκα σε μία κρίσιμη και ταραγμένη περίοδο του Πανεπιστημίου μας και όταν οι συνθήκες με έφεραν στην ύψιστη τιμητική θέση του Πρυτανεύοντος.
Επιθυμώ να σας ευχαριστήσω όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, για τη συνεργασία και βοήθεια που μου προσφέρατε, για τη συλλογική αγωνία και προσπάθεια για την κατάκτηση πολλών και σημαντικών στόχων.
Με τη μεθοδική επιστημονική εργασία και την ανιδιοτελή προσφορά σας θωρακίσαμε το κύρος του Δ.Π.Θ., ενισχύσαμε το πρόσωπο και την παρουσία του στην κοινωνία.
Μοιράζομαι μαζί σας την επιτυχημένη ανορθωτική πορεία του Πανεπιστημίου μας, το όραμα και την ευθύνη για την περαιτέρω ανάπτυξή του, την ενίσχυση των Θεσμών του με όλους, την ανανέωση και κατοχύρωση της ταυτότητάς του ως ενός δημοσίου Πανεπιστημίου, για το οποίο είναι υπερήφανοι οι πολίτες και οι θεσμοί της Θράκης.
Λειτούργησα με σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου, με προσήλωση στο γόνιμο διάλογο, την επιστημονική δεοντολογία και τη διαφάνεια. Επένδυσα στη συνεργασία και την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου μας. Κινητοποίησα όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που πιστεύουν στην εξωστρέφεια και την αριστεία.
Συγχρόνως επιθυμώ να ζητήσω συγνώμη για τα πιθανά λάθη και τις παραλείψεις μου που έγιναν χωρίς δόλο.
Σας εύχομαι όλους να έχετε ένα λαμπρό και παραγωγικό μέλλον στο Πανεπιστήμιό μας με πολλές επιτυχίες στο έργο σας.
Θα είμαι σταθερά δίπλα σας έχοντας ως παρακαταθήκη τις αξίες της επιμονής, της υπομονής, του κουράγιου και της πίστης στην αποστολή μας.

Συνεργασία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηριου Ροδόπης με το Επιμελητήριο του Πλοβντιβ


Το Επιμελητήριο του Πλοβτνιβ, δεύτερο μεγαλύτερο Επιμελητήριο στη Βουλγαρία, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηριου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γραβάνη Αντώνη και τους κ.κ Ευκαρπίδη Νικόλαο, Στεργίου Νικόλαο και Δαμιανό Κωνσταντίνο. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντινίδου Κυριακή. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Prodanova Dobrina και του Διευθυντή κ. Angel Hronev.
Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των δυο επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας των δυο περιοχών και συζητήθηκαν δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών. Ο Πρόεδρος κ. Γραβανης προσκάλεσε στην Κομοτηνή τους εκπροσώπους του Βουλγαρικού Επιμελητηρίου ώστε να υπογράφει σύμφωνο συνεργασίας. Ενδεικτικά :
1) Συναντήσεις επιχειρήσεων για επιχειρηματικές συνεργασίες
2) Διαδοχικές επισκέψεις επιχειρήσεων των δυο περιοχών
3) Συνεργασία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην τοπική και οικονομική ανάπτυξη.
4) Συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις δυο περιοχές.
Έπειτα η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα του τουρισμού όπου το ΕΒΕΡ ζήτησε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των δυο επιμελητηρίων προς την Ελληνική και Βουλγαρική Κυβέρνηση με αίτημα να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κιρτζαλι.
Στην συνάντηση ήταν παρούσα και εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας και αποφασίστηκε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία την Ροδόπη από Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή με στόχο να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.

Ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις


Ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις στα Εμπορικά Καταστήματα και θα λήξουν την Παρασκευή , 31 Αυγούστου 2018.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφ’ όσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή , 15 Ιουλίου 2018.
Αξίζει να σημειωθεί πως Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά .

EΦΕΤ: Ανάκληση λαχανικών στο LIDL λόγω παθογόνου οργανισμού

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία “LIDL HELLAS & ΣIA O.E.” σχετικά με την προληπτική ανάκληση μίγματος κατεψυγμένων λαχανικών, το οποίο ενδέχεται να περιέχει τον παθογόνο μικροοργανισμό Listeria monocytogenes.
Πρόκειται για μίγμα κατεψυγμένων λαχανικών, με εμπορική ονομασία “Freshona” σε συσκευασία των 1000g, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης, το οποίο διακινήθηκε μέσω του βελγικού ομίλου “Greenyard N.V.”.
Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν , να μην το καταναλώσουν.

Σύλλογοι

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ευχαριστεί τον «Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης»

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ευχαριστεί τον «Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης» για την προσφορά ξηρών τροφίμων και βρεφικών ειδών, για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων από την πόλη Αφρίν της Συρίας

Στην ευχαριστήρια επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Αξιότιμοι, Με την παρούσα επιστολή, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον «Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης» για την προσφορά ξηρών τροφίμων και βρεφικών ειδών, για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων από την πόλη Αφρίν της Συρίας.
Τα είδη διατέθηκαν ήδη στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στη Αλεξάνδρεια και στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών.
Με την υποστήριξή σας το 25ετές έργο της ΑΡΣΙΣ σταθεροποιείται και δυναμώνει ακόμη περισσότερο, προσφέροντας ζωτικής σημασίας υπηρεσίες αρωγής σε παιδιά και νέους σε κίνδυνο, καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Αστυνομία
95χρονος αυτοκτόνησε στην Ξάνθη

Ένας 95χρονος που διέμενε μόνο στην Ξάνθη αυτοκτόνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του.Ο 95χρονος Παναγιώτης εδωσε τέλος στη ζωή του πυροβολώντας με καραμπίνα στην κοιλιακή του χώρα στην αυλή του σπιτιού του στη Ν. Μορσίνη Ξάνθης, όπου ζούσε μόνος.
Αν και είχε κλειδώσει την εξώπορτα βρέθηκε το πρωί από διερχόμενο και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι άνδρες της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο 95χρονος είχε αφήσει ένα σακουλάκι με χρήματα και ένα σημείωμα.
«Ήμουν ζωηρός και φεύγω ζωηρός» έγραψε ο 95χρονος που φαίνεται ότι είχε «ζήσει τη ζωή του» και καθώς ήταν σε προχωρημένα γεράματα, δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο μόνος.

Πολιτισμός

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηναίων «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Κομοτηναίων, με τίτλο Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στις 9.00 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου, θα δοθεί παράσταση από Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.
1ο World Music Festival στην Κομοτηνή
Έρχεται για πρώτη φορά το World Music Festival υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής 100 μουσικοί και χορευτές από 7 χώρες δίνουν ραντεβού στην Κομοτηνή σήμερα .
Το μουσικοχορευτικό και διαγωνιστικό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο από τις 20.30 και έπειτα με την συμμετοχή νέων παιδιών, ανερχόμενων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων από την Αρμενία, την Αυστραλία, την Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Ρωσία, την Σλοβακία και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικό της στίγμα θα δώσει και η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής που θα λάβει μέρος τόσο με την χορωδία της όσο και με το χορευτικό τμήμα της.
«Ξεκινάμε δειλά μία προσπάθεια που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός», δήλωσε αναφορικά με το World Music Festival η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, «είναι, εξάλλου, στόχος μας να πραγματοποιούμε δράσεις και εκδηλώσεις που προβάλλουν την περιοχή μας τουριστικά και πολιτιστικά».

Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ Ιούνιος – Αύγουστος 2018 10η περίοδος


Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής το Σάββατο στις 21 Ιουλίου 2018/ στον Μπεκτασίδικο Tεκέ του «Κιουτουκλού Μπαμπά» στο Σέλινο Ξάνθης στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ξάνθης και στις 21.00 η συναυλία «Από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη»
Αφορμή για το μουσικό οδοιπορικό το μυθιστόρημα «ο Δερβίσης» του Αδαμαντίου Α. Βακαλόπουλου, έκδοση του 1884, στο οποίο ο πρωταγωνιστής μετά από μια σειρά γεγονότων καταλήγει να χάνει τους αγαπημένους του στα πλαίσια των εσωτερικών μετακινήσεων πληθυσμών της οθωμανικής περιόδου, ο ίδιος ξεκινάει μια πορεία αναζήτησής τους.

Αθλητική Ενημέρωση

Παραμπάντμιντον-Μπάσκετ και Τένις με αμαξίδιο το καλοκαίρι για ΑΜΕΑ

Στην Κομοτηνή το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμπάντμιντον-Αντιπτέριση για ΑΜΕΑ- πρόκειται να διεξαχθεί στο κλειστό Γήπεδο της Κομοτηνής, σήμερα .Θα συμμετάσχουν 13 αθλητές από όλη σχεδόν τη Χώρα, Πάτρα, Αθήνα, Βέροια, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή.
Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα θα είναι σε αμαξίδιο αλλά θα είναι και όρθιοι.
Την όλη οργάνωση έχει ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρόδικος Κομοτηνής.
Το πρώτο πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί στην Αθήνα πέρυσι.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Ηρόδικου, Μιχάλη Ραγκούση, το άθλημα της αντιπτέρισης το καθιέρωσε το Τμήμα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του ΔΠΘ. «Επιθυμούμε δε η Κομοτηνή να γίνει η μητέρα του αθλήματος αντιπτέρισης και στα ΑΜΕΑ. Καλούμε τον κόσμο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου να έλθει και να απολαύσει ένα υπέροχο θέαμα», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.
Εξ άλλου ο κ. Ραγκούσης στάθηκε και σε δύο άλλες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα στις 18-19- 20 Ιουλίου η προετοιμασία των ομάδων Μπάσκετ με αμαξίδιο, όπου και θα διεξαχθεί και ένα τουρνουά μπάσκετ, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, Βουλγαριας, στην Κομοτηνή.
Τέλος θα γίνει και πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο στην Καβάλα, 20- 22 Ιουλίου.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, κυα, συριζα, sunlight, πατρα, ελλαδα, νέα, δραση, ξανθη, δραμα, δεδδηε, νοδε, καβαλα, θεσσαλονικη, καιρος, συγκεκριμένο, καλοκαιρι, δπθ, προσφορες, angel, κομοτηνη, συμμετοχή, εκπτωσεις, lidl, εφετ, εταιρεία, hellas, θεατρο, world, music, festival, ρωσία, σλοβακία, αθηνα, βεροια, αλεξανδρουπολη, ραγκουσης, τεφαα, αμεα, κυπρος, ert, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, δεδδηε, μια ημερα, σλοβακία, χωρες, ρωσία, το θεμα, αμεα, αστυνομια, αυστραλια, βουλγαρια, δπθ, εμπορικη, εργασια, εργαλεια, εφετ, θαλασσα, θεμα, κυπρου, μητερα, μπασκετ, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικο σωμα, σημερινη, τεφαα, υγεια, υψος, ωρα, lidl, music, αγωνια, αυγουστος, αιολικη ενεργεια, αιολικα παρκα, αιολικο παρκο, αξιζει, ανοιχτο πανεπιστημιο, αρμενια, ατυχημα, αφορμη, βοηθεια, βορεια, βρισκεται, γινει, γηπεδο, δευτερο, δεοντολογια, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δοθει, διοικητης, δομη, δωσει, δικτυο, δολο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, εκθεσεις, ελευθερια, ενεργεια, εν λόγω, εξελιξη, εξωστρεφεια, επικοινωνια, αιολικα, εσωτερικων, εταιρεία, εταιρια, ευθυνη, εφυγε, ζωη, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεα, θεατρο σκιων, κυβερνηση, κειμενο, κυψελη, κυρια, κυα, λαθη, μαροκο, μεριμνα, μιγμα, μηνες, μινι, μυθιστορημα, νικο, ξημερωματα, ορια, οραμα, ουσιαστικα, παιδι, παιδικη χαρα, παιδια, παρουσιαση, παυλιδης, προγραμματα, πορτα, πρωι, ραντεβου, σαββατο, σελινο, συγνωμη, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, στιγμα, στεργιου, συγχρονο, τιμη, τμημα, υλοποιηση, φεστιβαλ, φορα, χερι, χαρα, angel, αυλη, ειδη, αιολικη, εθνικο, festival, ηπειρο, hellas, χωρα, ιουνιος, υπουργειο, κακια, κλειστο, κυριακη, μια φορα, νοσοκομειο, ομαδες, οργανα, sunlight, υπεροχο, world
Τυχαία Θέματα