Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 26-01-2018

10:43 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Μόνο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επεμβάσεις πρεσβυωπίας με σύγχρονη τεχνολογία

Σχεδόν καθημερινά, από την αρχή του 2018, γίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης οι εξατομικευμένες επεμβάσεις αποκατάστασης της πρεσβυωπίας, που συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία κατευθυνόμενης χειρουργικής και τη χρήση εμφυτευμάτων.

Πρόκειται για τη μέθοδο που ανέπτυξε επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Δ. Π. Θ., η οποία εφαρμόζεται βάσει των αναγκών του κάθε ατόμου, δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ,

ο αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας, Γιώργος Λαμπίρης. «Δεν είναι μόνο μια μέθοδος, είναι μία φιλοσοφία στην αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας», ανέφερε συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπίρης, σημειώνοντας πως για την πρακτική εφαρμογή της γίνεται συνδυασμός όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών, κυρίως των lasers και της χρήσης πολυεστιακών εμφυτευμάτων.
Σκοπός αυτής της εξατομικευμένης αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας είναι μία απόλυτα λειτουργική όραση χωρίς βοηθήματα (γυαλιά ή φακούς επαφής), ανάλογα με τις οπτικές ανάγκες του καθένα,.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρεσβυωπία αποτελεί εδώ και 8 χρόνια αντικείμενο επίσημου ερευνητικού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του Δ. Π. Θ. και λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν γίνει οι περισσότερες επεμβάσεις πρεσβυωπίας από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο του Ε. Σ. Υ. της χώρας.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες επεμβάσεις καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών.
Πηγή ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας

Εκκλησία

1200 πολίτες πέρασαν το 2017 από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης

Μιλώντας στην 1η Δημόσια λογοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Μητροπολίτης Παντελήμων, σημείωσε ότι ήταν αυτός ως νέος Μητροπολίτης που το εγκαινίασε και το παρακολουθεί σε αυτά τα 22 χρόνια. «Υπήρξαν περίοδοι που το προσωπικό υπερέβαλαν εαυτούς για να κρατηθεί το Νοσοκομείο» είπε και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι στην παρούσα κατάσταση υπάρχει συνεργασία διοίκησης-προσωπικού και εύρυθμη λειτουργία.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τους γιατρούς νοσοκόμους και διοικητικό προσωπικό από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και την κοινωνία της Ξάνθης, για την συμπαράσταση τους στο Κοινωνικό Ιατρείου και Φαρμακείου που λειτουργεί στην Ξάνθη για έκτη χρονιά.
Για το 2017 ανακοινώσε πως 1200 συνάνθρωποι εξετάστηκαν στον Κοινωνικό Ιατρείο και πήραν δωρεάν φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο Ξάνθης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Κόμματα

Περιοδεία Αυγενάκη στην ΑΜ-Θ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία από σήμερα, σε Ροδόπη, Έβρο και ΚΑβάλα -26 27 28 Ιανουαρίου-, με ομιλίες στις νομαρχιακές συνελεύσεις της ΝΟΔΕ, αλλά και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, δομές και επισκέψεις σε επιχειρήσεις .
Συγκεκριμένα σήμερα στις 15:15 θα βρίσκεται στις Σάππες, όπου και θα συναντηθεί με τον ΔήμαρχοΜαρωνείας –Σαππών, Ιωάννη Σταυρίδη.
Αρχότερα θα έχει επαφές με στελέχη του κόμματος στο Ξενοδοχείο Ανατόλια, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δήμο Αρριανών, συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και στις 19:30 μ.μ. θα κόψει την Βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ στην αίθουσα του Επαγγελματικού Και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Μέτιου –Γραβάνη για την Έκθεση ΑΜ-Θ

Συνάντηση είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με το νέο Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνη Γραβάνη.
Ο κ. Μέτιος τόνισε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και εξήγησε τη θέση του ότι η μείωση της ανεργίας πρέπει να προέλθει πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα.
Σε ότι αφορά την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», ο περιφερειάρχης πρότεινε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, καθώς και την ανάληψη της προεδρείας της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης από τον κ. Γραβάνη, πρόταση την οποία ο κ. Γραβάνης αποδέχθηκε.
Οι κ.κ. Μέτιος και Γραβάνης συμφώνησαν να προβούν σε ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία διοργάνωσης της Έκθεσης, τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις της διοργάνωσης στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΠΘ

Έκοψε τη Βασιλίπιτα το ΔΠΘ

Τη βασιλόπιτα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έκοψε η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ., κατά την πρώτη συνεδρίασή της για το 2018.
.
Ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. Καθηγητής, Σταύρος Τουλουπίδης απευθυνόμενος στα μέλη της Συγκλήτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως,
«Κύλησε ένας χρόνος προβλημάτων και προβληματισμών, αντιξοοτήτων και ανατροπών.
Έχω τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι έτος επανεκκίνησης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του Πανεπιστημίου , πάνω στις ισχυρές βάσεις που έχει δομήσει η ιστορική πορεία των 44 ετών».
Το φλουρί έτυχε στον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή κ. Ι. Μπούταλη.

Εκπαίδευση

Προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης προκηρύσσει 8 θέσεις εποχικού προσωπικού (4 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 4 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύουν στις Περ. Ενότητες Ροδόπης και Δράμας.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Τέρμα Σισμάνογλου Τ.Κ.: 69133 Κομοτηνή.

Υγεία-Εναλλακτικές Μέθοδοι

Ο Βιοσυντονισμός ως μέσο ίασης των προβλημάτωνυγείας

Ομιλία με θέμα Ίαση με φυσικό τρόπο, Πρόληψη,-Διερεύνηση- Αποκατάσταση μέσω Βιοσυντονισμού, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο ισόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων.
Ομιλήτριες θα είναι η Στρατιωτική Γιατρός Βιοσυντονίστρια και υποψήφια Διδάκτωρ στο ΔΠΘ, Αργυρώ Καρέλη και η φοιτήτρια Ιατρικής, Ιριδολόγος-Βοτανλόγος και Βιοσυντονίστρια, Αγγελική Καντανίδου.

Εθελοντισμός

Στην τελική ευθεία ο …αργοπορημένος ο εθελοντικός Άη Βασίλης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν αυτή την εβδομάδα, οι εκδηλώσεις της εθελοντικής δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα, καθώς ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή.
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 21:30, συναυλία με τους Pax Romana., στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων,
Επίσης σήμερα στις 19 μ.μ. θα παρουσιάσουν χορευτικές επιδείξεις στο πολιτιστικό κύτταρο του Εργατικού κέντρου οι πολιτιστικοί σύλλογοι , Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Εύξεινος Πόντος, Σύλλογος Εβριτών, Σύλλογος Σαρακατσαναίων, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Σύλλογος Ηπειρωτών, Ιστορικό ΕΜΟΑΚ.
Τη δράση θα στηρίξουν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαδόκων

Εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης το Σάββατο στην Ξάνθη

Εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί αύριο (09.00-14.00) στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης (πάνω από το δημοτικό parking, απέναντι από Δημοτική Αγορά Ξάνθης).
Η συγκεκριμένη αιμοδοσία διοργανώνεται από το 2008 κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, καθώς είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Σύλλογοι

Εκλογές στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης

Εκλογές στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης θα γίνουν αύριο (09.00-16.00) στα γραφεία του συλλόγου στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης
Ο χορός των Σαρακατσάνων στο Ποσειδώνιο το Σάββατο
Ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης θα γίνει αύριο, στο κέντρο Ποσειδώνιο, στο 7 χλμ Κομοτηνής Λάγους.
Στο τραγούδι θα είναι ο Παναγιώτης Ούτος και ο Γιώργος Γραβάνης, στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Το διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης προσκαλεί τους κυνηγούς με τις οικογένειες τους στον ετήσιο χορό του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ (20.30) στο κέντρο «Διογένης

Πολιτισμός

«Εμφύλια Πάθη» των συγγραφέων Στάθη Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» παρουσιάζουν σήμερα στο αναγνωστικό κοινό της Θράκης, στις 19:00, το βιβλίο των συγγραφέων, Στάθη Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, με τίτλο,«Εμφύλια Πάθη».
Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ο Κων/νος Ζαγναφέρης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης,ο Νικόλαος Ιωσηφίδης, Συνταξιούχος Οδοντίατρος και ο ένας εκ των συγγραφέων, ο κ. Νίκος Μαραντζίδης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Χάρης Διαφωνίδης.

Το ντοκιμαντέρ «Wisdonofchanges – RichardWilhelmandtheIching» θα προβληθεί στην αποθήκη της Φ.Ε.Ξ.

Το ντοκιμαντέρ που εξιστορεί το ταξίδι του Richard Wilhelm στις αρχές του 20ου αιώνα στην Κίνα, όπου εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε -μεταξύ άλλων θρυλικών έργων του κινεζικού πολιτισμού- τη μετάφραση του κλασσικό έργου της διαχρονικής κινεζικής σοφίας,Το βιβλίο των αλλαγών»,προβάλλεται το απόγευμα (19.00) της Κυριακής 28 Ιανουαρίου στην αποθήκη της Φ.Ε.Ξ. από το εργαστήρι Τάι Τσι Τσουάν, στο πλαίσιο της δράσης του «Πολιτισμοί και παραδόσεις».

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη Βούλγαρου 42χρονου για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, πραγματοποίησε είσοδο στη χώρα μας από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος, μεταξύ άλλων, 4 δοχεία, που περιείχαν 95 λίτρα πετρελαίου και 191 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εκδόσεις μεταίχμιο, φαρμακεια, ξανθη, καβαλα, νοδε, κομοτηνη, μνημονιο, βασεις, δπθ, pax, κύτταρο, δραση, μνήμη, χλμ, μετάφραση, συλληψεις, πετρελαιο, φοροι, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, αγγελικη, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ημερομήνια, βασιλοπιτα, αη βασιλης, μετάφραση, μνήμη, αιτηση, αιμοδοσια, αργυρω, αυτοκινητο, δπθ, δωρεαν, εμπορικη, θεμα, κινα, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, χορος, αγορα, ασφαλιστικα ταμεια, βιβλιο, βοηθηματα, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δημοσιο, δοχεια, δικτυο, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εβδομαδα, ετος, ευξεινος, τεχνολογια, ιδρυμα, ιστορικο, εκδοσεις, κύτταρο, κλαρινο, λειτουργια, μακεδονια, μειωση, νοδε, ξενοδοχειο, ομαδα, ομιλος, οραση, υπογραφη, ποντος, ποσειδωνιο, σαββατο, συγκεκριμενα, συλλογοι, τμημα, ιαση, υπηκοος, ισογειο, φαρμακειο, φαρμακα, φοιτητρια, φυσικο, φιαλες, χρηστος, χλμ, χρονος, εφαρμογη, ευθεια, χωρα, κυριακη, μεθοδος, νοσοκομειο, οδοντιατρος, pax, ταξιδι, θεσεις
Τυχαία Θέματα