Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 25 Οκτωβρίου 2018

12:20 25/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για διαγραφή οφειλών ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Ημερίδα με στελέχη του ΕΦΚΑ (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) για την ενοποίηση των λειτουργιών ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι από αγρότες μέχρι μισθωτούς και ελεύθεροι επαγγελματίες διοργανώθηκε στην Κομοτηνή με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.
“Θα οργανώσουμε λογισμικό σύστημα” ανακοίνωσε

ο κ. Πετρόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες “που θα εντοπίζουμε τις περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής. Πρόκειται για μια στοχευμένη διαδικασία ελέγχου μετά από εντοπισμό των περιπτώσεων που προκύπτουν από συνδυασμό στοιχείων. Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε την λειτουργία των Περιφερειακών Συστημάτων Υποστήριξης 13 σε όλη την Ελλάδα που θα φροντίζουν για την λειτουργία ενδυνάμωσης των καταστημάτων για όλους τους ασφαλισμένους.
Επίσης οκ Πετρόπουλος τόνισε ότι την Παρασκευή θα εισαχθούν στη γραμματεία της κυβέρνησης νομοθετικές ρυθμίσεις για την ρύθμιση και την διαγραφή οφειλών για τις περιπτώσεις αμφισβητούμενων περιπτώσεων ασφαλισμένων που πλήρωναν παράλληλες εισφορές ταυτόχρονα σε δυο ταμία .
Ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε και την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα είναι στο site του ΕΦΚΑ ώστε όποιος εμπίπτει σε μια αμφισβητούμενη περίπτωση με την επιβολή της αίτησης να σταματούν τα διωκτικά μέτρα, κατασχέσεις λογαριασμών κλπ.
Για τις παλιές οφειλές ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης είπε ότι μπορούν να μπουν σε διακανονισμό των 120 δόσεων και δήλωσε αισιόδοξος για την τάση που υπάρχει να ανοίγουν νέα καταστήματα.

Την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ για την ΑΜΘ ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την στήριξη του Χρηστού Μέτιου από την ΝΔ ,ως υποψηφίου περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη ανακοίνωσε χθες από την Κομοτηνή ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Η ΝΔ κατέληξε σε μια απόφαση είπε ο κ. Αυγενάκης ,ο Χρήστος Μέτιος αποτελεί την επιλογή του κόμματος. Η ΝΔ ενωμένη, συντονισμένη κι αποφασισμένη διεκδικεί την περιφέρεια ΑΜΘ και κάλεσε τους πολίτες της ΑΜΘ, να συνταχθούν στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιο.
Ο κ .Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην κόντρα Καμμένου -Κοτζιά λέγοντας ότι ο κ Τσίπρας στάθηκε αδύναμος να αντιδράσει και έκανε λόγω για εικόνα παρακμής της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, δήλωσε “αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ευχαριστώ τους βουλευτές του κόμματος και τους κ. Στυλιανίδη και Κοντό για τις δηλώσεις στήριξης τους. Η εμπιστοσύνη της ΝΔ δίνει σε μένα μεγάλη δύναμη.’’
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπο του κ. Μέτιου έκαναν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ της περιφέρειας ΑΜΘ και οι πρόεδροι όλων των ΝΟΔΕ της ΑΜΘ .

Δήλωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα , ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει.
Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα σημειώνεται στην ανακοίνωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Σήμερα στις 12:00 στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Κακουλίδη 1, Κομοτηνή), ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος θα κάνει δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της στήριξης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Περιφερειάρχη στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Κατσιμίγα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Έκλεισε και οριστικά η υποψηφιότητα του Κώστα Κατσιμίγα στην Περιφερεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είχε διαρρεύσει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 15 μέρες και είχε προκαλέσει έκπληξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης «κλείδωσε» οριστικά την υποψηφιότητά του κυρίου Κατσιμίγα σε συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου.
Ο Κομοτηναίος υποψήφιος προέρχεται από τον παλιό ΣΥΝ αλλά κινήθηκε για χρόνια στον χώρο του κέντρου και υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής της πρώτης αιρετής διοίκησης της Περιφέρειας, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στις προοδευτικές συγκλίσεις που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε δημοσίευμα της η real fm στην ιστοσελίδα της.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα (18.30) το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με δεκαέξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρων αναμένεται να έχει η Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί του ισολογισμού-απολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του οικονομικού έτους 2017,η Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατά το β’ τρίμηνο 2018, η Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί της 3ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του οικονομικού έτους 2018 και η Έγκριση εισηγητικής έκθεσης επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τέλος η Έκφραση άποψης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με το κείμενο διαβούλευσης που προσυπογράφουν φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Δράμας και αφορά στην οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών.

Δρομολογείται η δημιουργία παιδικής χαράς για ΑμεΑ στην Κομοτηνή

Δρομολογείται η δημιουργία παιδικής χαράς για ΑμεΑ στην Κομοτηνή μετά από πρόταση της νέας Δημοτικού Συμβούλου του Σπάρτακου Αγγέλας Μποζατζή..
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως η πόλη μας έχει επιδείξει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της για τα ΑμεΑ, κάνοντας πολλές κινήσεις για την διασφάλιση ίσων ευκαιριών και συνθηκών.Για αυτό και τόνισε πως θα προχωρήσει η δημιουργία μιας τέτοιας παιδικής χαράς, παρόλο που θα πρέπει να δουν αν θα είναι η καλύτερη λύση κάτι διακριτό ή κάτι πιο ολιστικό.

Αποστολή του Δήμου Τοπείρου στο Δήμο Κρούμοβγκραντ της Βουλγαρίας

Ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Χουσείν Ογλού Σουνάι, τον Πρόεδρο και στελεχών του Δήμου, επισκέφτηκε τον Δήμο Κρούμοβγκραντ της Βουλγαρίας στα πλαίσια της δεύτερης συνάντησης εργασίας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Access for All.
Ο κ. Μίχογλου στην συνάντηση με την δήμαρχο κ. Σεμπιχάν Μεχμέτ μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη υλοποίησης αντίστοιχων έργων με την συνεργασία των δυο δήμων η οποία μέχρι σήμερα είναι άριστη και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που οφείλει να δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ισόρροπη τοπική ανάπτυξη που δημιουργεί ισοδύναμα οφέλη στους συνεργαζόμενους δήμους και οδηγεί σε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.
Το έργο Access for All υλοποιείται από κοινού από τους δήμους του Krumovgrad της Βουλγαρίας και το δήμο Τοπείρου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία.

Κλειστά τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία

Κλειστά θα είναι τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας σήμερα οπού θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Κλαδική Απεργία των Δικαστικών Υπαλλήλων.
Τις ημέρες της απεργίας θα υπάρχει Προσωπικό Ασφαλείας, που θα χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν διεκδικώντας ως γενικό αίτημα την έμπρακτη (και όχι μόνο στα λόγια) αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας , υπηρετώντας καθημερινά και μάλιστα με ένταση εργασίας τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτό (το γενικό) αίτημα εξειδικεύεται και αναλύεται στην προκήρυξη της απεργίας τους, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΕΔΑ για τα σχολικά βιβλία των Μειονοτικών Δημοτικών

Ανακοίνωση για τα βιβλία των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης, μετά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί και τη σύσταση επιτροπής υπό το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπου παίρνει θέση για το ζήτημα, προκρίνοντας την επιστημονική προσέγγιση.
Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
Τα σχολικά εγχειρίδια του ελληνόφωνου προγράμματος που διδάσκονται σήμερα στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης είχαν εκπονηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Με αφορμή τη σύσταση της επιτροπής, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τονίζει, ως συμβολή στο διάλογο, ότι η αναγκαία διαδικασία αναπροσαρμογής των εγχειριδίων εύλογα προϋποθέτει την καταγραφή των διαφορετικών επιπέδων γλωσσικών ικανοτήτων των μαθητών, την κατάλληλη επιμόρφωση των δασκάλων, τόσο του ελληνόγλωσσου όσο και του τουρκόγλωσσου προγράμματος, στη βάση της ανάδειξης –και όχι της αποσιώπησης- των πολιτισμικών στοιχείων με τα οποία οι Θρακιώτες μαθητές, πλειονοτικοί και μειονοτικοί, έρχονται εμπειρικά σε επαφή.
Το θεμελιώδες δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας, που δεν θα υπολείπεται ποιοτικά σε σχέση με όλα τα άλλα ελληνικά σχολεία, μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί μέσω μιας σύγχρονης, ολοκληρωμένης και ψύχραιμης επιστημονικής προσέγγισης.

Δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο σε 2.178 πρωτοετείς του Δ.Π.Θ.

Δωρεάν σταθερή ή κινητή (mobile) ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο θα έχουν εφ’ εξής 50.000 πρωτοετείς φοιτητές με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Καλύπτει μέχρι το 100% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα δέκα ευρώ (10,00€) το μήνα
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των έξι εκατομμυρίων εξήντα δύο χιλιάδων ευρώ (6.062.000 €).
Σύμφωνα με την κατανομή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δικαιούχοι είναι 2.178 πρωτοετείς φοιτητές

Η πορεία της εκπαίδευσης από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και το τέλος του Εμφυλίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρας διοργανώνει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με καλεσμένο τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Αθανάσιο Καραφύλλη και δεύτερο εισηγητή το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μπαρδάκη Παναγιώτη. Οι εισηγητές θα σχολιάσουν την πορεία της εκπαίδευσης από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και το τέλος του Εμφυλίου. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τα Γ.Α.Κ.- Αρχεία Νόμου Ξάνθης θα εκτεθεί αρχειακό και φωτογραφικό υλικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και από τα 80 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας

Γιόρτασαν τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι στο σπίτι που γεννήθηκε

Με σειρά εκδηλώσεων από το πρωί μέχρι το βράδυ ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι” στην Ξάνθη γιόρτασε την Τρίτη τα γενέθλια του μεγάλου συνθέτη.
Εκδηλώσεις μουσικές για παιδιά και μεγάλους, με μεγάλη προσέλευση ειδικά από σχολεία, ενδιαφέρον αλλά και συγκίνηση στη μέρα που συμπληρωθήκαν 93 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου, στο σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Πολυχώρου Μιχάλης Πουσπουρίκας, σημείωσε:
Σήμερα ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι” γιόρτασε μαζί με τους μαθητές της πόλης μας τα γενέθλια του Μάνου. Ο Πολυχώρος γέμισε χαμόγελα, φωνές, μουσικές, ζωγραφιές, παραμύθια και πολλή χαρά. Τι καλύτερο για τα 93 χρόνια απ’ τη γέννηση του Μεγάλου Συνθέτη.

Η Μαρία Φουτζιτζή στο «Δύο» της Ξάνθης


Τη Μαρία Φουτζιτζή και την ποιητική συλλογή της «Ποσά αντιστρόφως ανάλογα και αναλόγως αντίστροφα κορίτσια» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Σεξπηρικόν».
Προλογίζει η ιστορικός – υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Φιλαναγνωσία» Βασιλική Στρώλη. Απαγγέλλει η ηθοποιός Βιβή Κατσαρού.

Αγώνας ποδοσφαίρου για τον μικρό Χρήστο Θεοδωρίδη

Την επομένη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ποντίων (Μικτή Ροδόπης) και την ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με την υποστήριξη της Δνσης Εκπαίδευσης Ροδόπης. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δωθούν στην οικογένεια του μικρού Χρήστου Θεοδωρίδη για την αποκατάσταση της υγείας του.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, υφυπουργός εργασίας, real fm, υπουργείο παιδείας, ηλεκτρονική, εφκα, κομοτηνη, ελλαδα, site, νέα, νεα δημοκρατια, αμθ, καμμενος, τσιπρας, νοδε, εκλογες, μαΐου, συριζα, real, αμεα, λύση, access, απεργια, εεδα, σχολεια, mobile, τει, προυπολογισμος, δπθ, ξανθη, βιβλιοπωλείο, ert, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, κλειστα επαγγελματα, απεργια υπα, απεργιες σημερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αυτοδιοικηση, βουλευτες, δημοκριτειο, αμεα, βουλγαρια, δπθ, εδρα, ζωγραφιες, ηθοποιος, ημερησια, θρακη, κοντρα, πλαισιο, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, ωρα, real, real fm, αξιζει, αμθ, τει, αφορμη, βιβη, βραδυ, γεγονος, γραφεια, δευτερο, δυναμη, δηλωσεις, διαδικτυο, εεδα, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εκφραση, εγχειριδια, ερχονται, εφημεριδα, ζωης, υφυπουργος, θωμας, εικονα, εκδοσεις, κειμενο, κομμα, λειτουργια, λύση, μαΐου, μακεδονια, μεχμετ, μικρο, μαρια, νοδε, ομαδα, οικογενεια, παραμυθια, παιδια, περιφερειακο, πετριδης, πρωι, ρυθμισεις, ρυθμιση, σειρα, σπιτι, σχολικα βιβλια, ταση, τιμη, τοπικη αυτοδιοικηση, τριτη, υφυπουργός εργασίας, φορα, χρηστος, χαρα, access, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, ελληνικα, ενωση, χωρα, ιδιαιτερο, υπουργειο, κυριακη, πληροφοριες, site, θεματα, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα