Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 23-03-2018

13:56 23/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Υγεία

Π.Πολάκης «Θα ανατάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

«Εδώ και τρία χρόνια παλεύουμε να ανατάξουμε ένα καθημαγμένο σύστημα Υγείας. Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί αυτό είναι η πολιτική μας επιλογή».
Επι πλέον πρόσθεσε πως η το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων, λόγω του ότι είχε ένα από τα παλιότερα νοσοκομεία της Χώρας , αλλά και για Εθνικούς Λόγους.
Αυτό τόνισε μιλώντας στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.
Στη σύσκεψη το παρόν

τους έδωσαν οι Διοίκηση του Νοσοκομείου, σύσσωμη η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του τόπου. Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχε και τεχνικό κλιμάκιο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο με 55 εκ ευρώ.
Ο κ. Πολάκης κάλεσε τους φορείς να συνεχίσουν την καλή συνεργασία, προκειμένου να προσπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολύ γρήγορα να γίνει η τελετή θεμελίωσης και εγκαινίων του νέου Νοσοκομείου.
Ο κ. Πολάκης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στο οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο και ενημερώθηκε και από το ρυμοτομικό σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί.
Το οικόπεδο είναι δωρεά του πάλαι ποτέ Δήμου Αιγείρου,-νυν Δήμου Κομοτηναίων-, και είναι 93 στρεμμάτων.

Κυβέρνηση-Πολιτική

Στην Ξάνθη ο Κουβέλης το Σαββατοκύριακο για την παρέλαση

Ο Αν. Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης θα βρεθεί στην Ξάνθη αύριο και μεθαύριο.
Ο Υπουργός θα έχει επαφές στο Δ’ Σώμα Στρατού.
Επίσης θα συναντήσει Βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες της περιοχής.
Ο κ. Κουβέλης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη.

Στην Κομοτηνή ο Τόσκας για την παρέλαση

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή.

Εκκλησία

Στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Κομοτηνής, θα τελεσθεί την Κυριακή, ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, ενώ η παρέλαση θα γίνει αμέσως μετά. Όπως κάθε χρόνο παρελαύνουν πολιτιστικοί Σύλλογοι, Μαθητές, Φοιτητές, Σώματα Ασφαλείας και Τμήματα του Στρατού.

ΔΠΘ

Πρυτανικές εκλογές στο Δ Π Θ στις 17 η 22 Μαΐου

Εκλογές στο Δημοκρίτειο ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες, ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τουλουπίδης ανακοίνωσε ότι οι Πρυτανικές εκλογές, θα διεξαχθούν στις 17 η 22 Μαΐου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

Πρωτογενής Τομέας
Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάνει γνωστό πως υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης για τα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.Πρόκειται για τις δράσεις:
«Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού»,
“Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»,
«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου είναι στις 20/06/2018.
Η έγγραφη υποβολή της αίτησης στήριξης υποβάλλεται στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου, ή της έδρας του νομικού προσώπου, ή του συλλογικού σχήματος.

Ανάρτηση προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων Δράσης 10.1.04 «Mείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση και προσωρινή κατάταξη των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν για τη Δράση, «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» .
Τα αποτελέσματα της αρχικής αξιολόγησης και κατάταξης, με τη μορφή προσωρινού πίνακα, θα αναρτηθούν στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) υποστήριξης υλοποίησης της δράσης.
Οι υποψήφιοι της δράσης θα ενημερωθούν για την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων καθώς και για την πρόσβασή τους σε αυτόν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που θα λάβουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει.
Η προσωρινή κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό της Πρόσκλησης ύψους 200.000.000€. Επισημαίνεται ότι πριν την ολοκλήρωση της οριστικής ένταξης των δικαιούχων αναμένεται να καλυφθούν και άλλες αιτήσεις στήριξης μέχρι του ποσού των 260.000.000€.
Συνολικά για τη δράση έχουν υποβληθεί 16.077 αιτήσεις στήριξης, συνολικής έκτασης 194.707,28 εκταρίων και συνολικού μέγιστου αιτούμενου ποσού 583.135.469,04€.

«Διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωΐ, συνάντηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Ιάσμου.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση των πολιτών για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις(Σχέδια Βελτίωσης)
Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα.
Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών.Πρόκειται για το ξεκίνημα μίας προσπάθειας ενημέρωσης των κατοίκων σε όλη την έκταση της Π.Ε. Ροδόπης με στόχο την ενημέρωση και την στήριξη του πρωτογενή τομέα,

Kόμματα
Ανακοίνωση πρόεδρων των ΝΟ.Δ.Ε της Θράκης της Ν.Δ

Oι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε της Θράκης της Ν.Δ.με ανακοίνωση τους θεωρούν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Θράκη είναι αποτυχημένη
Στην ανακοίνωση τους οι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε της Θράκης της Ν.Δ στέκονται στο Δημοκρίτειο και κατηγορούν για αδιαφορία την κυβέρνηση.
Όπως υποστηρίζουν η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται, ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Θράκη θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα.

Επιμελητήρια

Σ. Μωραΐτης: «Η αξιοποίηση του τοπικού πλούτου είναι το στοίχημα του Επιμελητηρίου»

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ολοκληρώνει το Πάσχα την προσπάθεια καταγραφής των 700 τοπικών προϊόντων που παράγονται στο νομό Ξάνθης, με σκοπό να τους δώσει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία και να τα προωθήσει στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, τόνισε πως έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς και Αγρότες που παράγουν, αυτόν τον αχαρτογράφητο τοπικό πλούτο, να πλαισιώσουν την προσπάθεια και από κοινού να προχωρήσουν σε πιστοποίηση-συσκευασία και προώθηση στις Αγορές.
Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια, καθώς έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου.
Μάλιστα πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια θα ενταχθεί και στις τουριστικές διαδρομές. Επίσης ανέφερε πως σχεδιάζεται και μια έκθεση τοπικών προϊόντων, η οποία θα ενταχθεί στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.
«Η αξιοποίηση του τοπικού πλούτου είναι το στοίχημα του Επιμελητηρίου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.

Αυτοδιοίκηση

O Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης»

O Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», διακόπτοντας αύριο συμβολικά τη φωταγώγηση στο Δημαρχείο, από τις 20.30 έως τις 21:30 και καλεί και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

Ευρωπαϊκή Πληροφόρηση-Εκπαίδευση

Επίσκεψη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο 13ο Νηπιαγωγείο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική επίσκεψη σήμερα στις 11:00, στο 13ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στελέχη του Κέντρου μας, με την βοήθεια και την υποστήριξη των ασκούμενων της Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, θα μιλήσουν για τον «Μύθο της Ευρώπης», την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες έννοιες όπως αυτή της αλληλεγγύης, της ενότητας και της ειρήνης!
Όλες οι παρουσιάσεις, οι διαδραστικές ασκήσεις και τα παιχνίδια, είναι προσαρμοσμένα για τις ηλικίες 4 – 5 χρονών.
Σημειώνεται πως το 13ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, είναι ένα από τα δύο νηπιαγωγεία πανελλαδικά, που υλοποιούν, αυτήν την περίοδο, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + Comenius (τομέας εκπαίδευσης). Η δράση Comenius, στοχεύει σε θέματα συνεργασίας και επικεντρώνεται σε όλα τα επίπεδα της σχολικής εκπαίδευσης,.

Επιχειρηματίες-Τουρισμός

Βραβείο για την Αμοιρίδης και Συνεργάτες στην Tourism Awards 2018

Με συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών, που στηρίζουν ουσιαστικά την Ελληνική οικονομία, ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού σε όλες τις πτυχές του και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά η απονομή των βραβείων Tourism Awards 2018.
Η εταιρεία ‘’Αμοιρίδης και Συνεργάτες Μηχανικοί’’, βραβεύτηκε στην κατηγορία Αρχιτεκτονική για το σχεδιασμό νέας ξενοδοχειακής μονάδας. Το βραβείο παρέλαβε ο Μιχάλης Αμοιρίδης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Εθελοντισμός
Η παράδοση της «συγκεντρωμένης… σε είδη αγάπης» του Αη ΒΑσίλη

Σήμερα στις 13.30 θα γίνει η παράδοση της τελικής ποσότητας των ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της Εθελοντικής Δράσης των Κομοτηναίων « Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα 6».Η παράδοση θα γίνει στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Σύλλογοι

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘Ο Λεπενιώτης’ διοργανώνει επετειακή εκδήλωση
Αύριο στις 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘Ο Λεπενιώτης’, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι : Κώστας .Ζαγναφέρης, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Νταλιάνης , αντισυνταγματάρχης Τ/Θ και Δημήτρης Γαρούφας, πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας των ομιλιών η θεατρική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει το δρώμενο ‘Ο όρκος του Κατσαντώνη’ ενώ η χορωδία του θα αποδώσει γνωστά σαρακατσάνικα τραγούδια.

Πολιτισμός
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 [20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Νύχτα στο Μουσείο» Διανυκτέρευση παιδιών εντός του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης, περιλαμβάνει σήμερα το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΦΕΞ

Πληροφορίες – Συμμετοχή στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, στις ημερομηνίες που έχουν απομείνει ελεύθερες.

Προβολή του απαγορευμένου στην Τουρκία ντοκιμαντέρ στη “Ρωγμή “

Πρώτη προβολή σήμερα στις 7 το απόγευμα του απαγορευμένου στην Τουρκία ντοκιμαντέρ “Sûr: Ax û Welat”“Όπου γης και πατρίς», από τις εκδόσεις Εκτός των Τειχών, με την συμμετοχή των δημιουργών στις 19.00, στον αριστερό χώρο δράσης και σκέψης “Ρωγμή».

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Οι «ΠαραμυθοΘράκες» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γιορτάζουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, στις 18.00.στο Πολιτιστικό Πολυχώρο, Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη για το κοινό.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στην Ξάνθη

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique εμφανίζονται σήμερα στο Nostos Cafe Bar στην Ξάνθη , Η είσοδος είναι 13€.

ΟΙ ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στην Κομοτηνή

ΟΙ ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC θα δώσουν σήμερα μια συναυλία στο Υπόγειο της Λέσχη Κομοτηναίων. Η Είσοδος για το κοινό είναι 5 euro

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι FYROM, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι FYROΜ, ηλικίας 39 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το όχημα οδηγούσε ο 24χρονος, με το οποίο προωθούσε, παράνομα στην ενδοχώρα, τους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη και ο 39χρονος συνεργός του, ο οποίος του παραχώρησε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, φώτης κουβέλης, 25η μαρτιου, πρυτανικές εκλογές, νεα δημοκρατια, ξανθη, κομοτηνη, εκλογες, μαΐου, δπθ, παα, δραση, email, ηλεκτρονική, συριζα, νέα, πασχα, wwf, europe, erasmus, συμμετοχή, εοτ, εταιρεία, θεσσαλονικη, τηλ, cafe, fyrom, συλληψεις, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, αξια, παρελαση θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, φώτης κουβέλης, αποτελεσματα, βουλευτες, κουβελης, ελενη, ημερομήνια, αη βασιλης, παρελαση, γιορταζουν σημερα, το στοιχημα, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, αυτοκινητο, δημοκρατια, δπθ, εοτ, ηγεσια, θρακη, ντοκιμαντερ, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, υγεια, ωρα, fyrom, αδιαφορια, αιτησεις, αρχιτεκτονικη, αφορμη, βοηθεια, γινει, διευθυνση, δημος, διοικηση, δωσει, δικτυο, εγγραφη, αιθουσα, ευρω, εκθεση, ενημερωση, επενδυσεις, ερευνα, εταιρεία, ετων, ιδιο, ιδρυση, εικοσι, υπηρεσιες, η τελετη, θεια λειτουργια, ιδρυμα, ιστορικο, εκδοσεις, κυβερνηση, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μορφη, νηπιαγωγειο, νυχτα, νιαρχος, νοσοκομεια, ξεκινημα, ομαδα, ουσιαστικα, οχημα, παα, πιστοποιηση, πρυτανικές εκλογές, ρυμοτομικο σχεδιο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σωμα, συλλογοι, σχεδια, σχεδιο, τηλ, τμημα, τουρκια, τρια, τριτη, αγορες, cafe, δημητρης, δοξολογια, ειδη, erasmus, εθνικο, europe, χωρα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, νομικου, νοσοκομειο, ορκος, σημαια, σωματα, σωματα ασφαλειας, θεια, θεματα, υγειας, υλικα, wwf
Τυχαία Θέματα