Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 12-11-2018

11:16 12/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση Ανάπτυξη
Στ.Γιαννακίδης: Νέο πρόγραμμα ΕΟΧ ως το 2024

Σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου -ΕΟΧ 2009-2014- παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδης.
Υπενθυμίζεται πως στην προγραμματική περίοδο 2009-2014, οι πόροι του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού ΕΟΧ για την Ελλάδα

ήταν 63,4 εκατομμύρια Ευρώ.
Τα Προγράμματα που υλοποιήθηκαν εστιάστηκαν σε παρεμβάσεις περιβάλλοντος και διαχείρισης υδατικών πόρων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, της κοινωνικής ένταξης, της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών, του ασύλου και μετανάστευσης, της ακαδημαϊκής συνεργασίας.
Τα Προγράμματα είχαν ορίζοντα υλοποίησης τα έτη 2017 και 2018 και ολοκληρώθηκαν με πολύ ικανοποιητική χρήση των διαθέσιμων πόρων ΕΟΧ, βελτιώνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων περιόδων.
Τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει η προγραμματική περίοδος ΕΟΧ 2014-2021, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας ως Δικαιούχου και των 3 Δοτριών Χωρών, που υπεγράφη στις 31-10-2017 και τα νέα Προγράμματα βρίσκονται σε φάση εξειδίκευσης με χρηματοδότηση 116,7 εκατ. Ευρώ.
Τα νέα Προγράμματα ΕΟΧ έχουν ορίζοντα υλοποίησης έως το 2024.

Πρωτογενής Τομέας
«Ανακοίνωση για τη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»»

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, έγινε γνωστό πως για τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», για το πρώτο έτος εφαρμογής (2018), το ψηφιακό υποσύστημα μεταβιβάσεων-τροποποιήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δέχεται τυχόν αιτήσεις τροποποίησης ή διακοπής ή μεταβίβασης των τεχνικών τους δελτίων τήρησης των συμβατικών τους δεσμεύσεων έως και την Τετάρτη 14/11/2018.
Οι νέοι αποδέκτες της Δράσης που προκύπτουν από τις μεταβιβάσεις, πρέπει προηγουμένως να έχουν φροντίσει να εγγραφούν ως χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης 10.1.04 στην διεύθυνση
εντός της ιδίας χρονικής περιόδου.
Τονίζεται ιδιαίτερα πως οι δικαιούχοι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός των καθορισμένων προθεσμιών, διότι δεν θα δοθεί εκ νέου δυνατότητα διαχείρισης σε άλλο χρόνο (για το 1ο έτος εφαρμογής 2018) και επιπλέον αυτές οι ενέργειες αποτελούν απαραίτητο στάδιο που προηγείται της τελικής πληρωμής της προκαταβολής της Δράσης.

Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ

Συνεδριάζουν σήμερα στις 6:30 το απόγευμα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» στην Κομοτηνή.
Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης η : «Έγκριση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού και του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019».
Εισηγητής θα είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τρύφων Εξάρχου.

Συνεδριάζει σήμερα επί δύο το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηναίων

Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
Η μία θα ξεκινήσει στο Πολυλειτουργικό κέντρο στις 7 το απόγευμα, με 23 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και από αυτά να ξεχωρίζουν, η ΄Εγκριση ή μη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2019 (υπ΄αριθ. 2/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής).
Τροποποίηση ή μη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2018.
Η δεύτερη συνεδρίαση είναι ειδική όπου θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα έχει ως μοναδικό θέμα την Ψήφιση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων και έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου έτους 2019.

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στον Δήμο Αβδήρων

Ο Δήμος Αβδήρων, σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, διοργανώνει σήμερα παρουσίαση Α΄ Βοηθειών (απώλεια αισθήσεων, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, πνιγμονή, αντιμετώπιση αιμορραγιών) στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών, στην Γεννησέα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν όσοι πολίτες ενδιαφέρονται.
Πληροφορίες τηλ.:2541352490 – 2541352555

ΑΜΕΑ
ΑΜΕΑ: «Σεβαστείτε το νόμο για την στάθμευση και τις ευπαθείς ομάδες

Το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης επίσης παρακαλεί τους πολίτες στην Κομοτηνή εκτός από τους χώρους στάθμευσης ΑμεΑ που ήδη σέβονται να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στα πεζοδρόμια, στις ράμπες αλλά και στις λεκάνες πρόσβασης που βρίσκονται επί των πεζοδρομίων, που σκοπό έχουν να εξυπηρετούν τις ευπαθείς ομάδες στην πρόσβαση τους (ΑμεΑ ,εγκύους, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους με βοηθήματα).
Οι παραβάτες εμπίπτουν στις κυρώσεις του νέου νομού του ΚΟΚ 4530/2018.

Πολιτισμός-Σεμινάρια
Σεμινάριο από το ΙΘΤΠ για τις μαθησιακές δυσκολίες

Στις 19 & 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Καπναποθήκη Π,-Καπνεργατών 9- Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα, «Μαθητής με Μαθησιακές Δυσκολίες στην Τάξη μου: Τρόποι Ανίχνευσης και Αντιμετώπισης».
Το Σεμινάριο υλοποιεί το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πολιτισμός-Θέατρο
Το κορίτσι που επιμένει στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Στις 25 Νοεμβρίου 9 και 16 Δεκεμβρίου θα δοθούν οι παραστάσεις για την παιδική θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, «Το κορίτσι που επιμένει», σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη.
Για τα σχολεία οι παραστάσεις θα είναι από τις 12 Νοέμβρη έως τις 14 Δεκέμβρη, όλες πρωϊνές.

Το ποιητικό πρόσωπο του Γιώργου Κωτούλα – in memoriam

Βραδιά-αφιέρωμα με τίτλο «Το ποιητικό πρόσωπο του Γιώργου Κωτούλα – in memoriam» θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα (19.00),στην καπναποθήκη «Π» ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9″.
Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν αντίτυπα των βιβλίων, ενώ Θα χαιρετήσουν οι οργανωτές, φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Κωτούλα.
Οι, Αντώνης Κωτούλας, Ελένη Δημητριάδου-Εφραιμίδου, Θανάσης Μουσόπουλος και Τάσος Συμεωνίδης, θα μιλήσουν για την ποίησή του.
Οι μουσικοί Μπάμπης Κούκος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Αντώνης Μουσαδές και Άγγελος Μουρβάτης, θα ντύσουν μουσικά την εκδήλωση. Θα ακουστούν απαγγελίες ποιημάτων του από μέλη του θεατρικού εργαστηρίου «Ανατολικά του Νέστου» και θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό.
Χθες, μεταδόθηκε εκπομπή για τον Γιώργο Κωτούλα και το πλούσιο έργο του, σε επιμέλεια του Θανάση Μουσόπουλου, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο «Όμορφη Πόλη 89,9».

Ένα ΙΧ κάηκε στη Κομοτηνή

Ένα ΙΧ πήρε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Κομοτηνή στην οδό Δημητρίου Κηπουρού και επί τόπου βρέθηκε η Πυροσβεστική που έσβησε τη φωτιά, παρότι προκάλεσε σχεδόν ολοσχερή καταστροφή.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα